Zigmara Liepiņa dziesma gūst atzinību Gruzijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Zigmara Liepiņa dziesmas "Ja tu man esi" angļu versija vokālistu TV konkursā "Golden Talent Batumi 2011" Gruzijā atzīta par labāko nacionālo hitu. Dziesmas "Ja tu man esi" angļu versija "Save Me" TV konkursā atzīta par labāko nacionālo hitu, informē producents Juris Millers.

Liepiņa dziesmas angļu versija pirmoreiz izskanēja pirmajā jauno vokālistu konkursā, Melnās jūras krastā Latvijas dziedātāja Dāvida Kalandijas izpildījumā. Konkursā piedalījās dziedātāji no 18 Eiropas un Āzijas valstīm.

"Ja ņem vērā apstākli, ka konkursa rīkotāji dažas dienas pirms konkursa, acīmredzot politisku iemeslu dēļ, aizliedza Dāvidam dziedāt šo skaņdarbu krieviski, ar ģeniālā dzejnieka Iļjas Rezņika tekstu, un pirmajam liela mēroga konkursam raksturīgajām organizatoriskajām kļūdām no rīkotāju puses, varu teikt, ka Dāvida Kalandijas sniegums bija labs," pēc konkursa sacīja komponists Zigmars Liepiņš.

"Protams, ir patīkami, ka dziesmas angļu versijas pirmatskaņojums tik ļoti uzrunāja 23 mūzikas profesionāļu žūriju, ka tai tika piešķirta godalga par labākā nacionālā hita izpildījumu. Dāvids Kalandija ir dziedātājs, kura gaitām es iesaku pievērst uzmanību – viņam ir visi profesionālie priekšnosacījumi, lai tuvākajos gados daudz ko sasniegtu."

Konkursa žūrijā bija 18 valstu TV kompāniju un mūzikas biznesa pārstāvji, kuru balsīm pievienojās t.s. zvaigžņu žūrija, kurā darbojās arī pasaulē populārā R’n’B dziedātāja Šontele (Shontelle).

"Gatavošanās konkursam nebija viegla, jo zināju, ka turp dosies arī Zigmars Liepiņš," atzīstas jaunais dziedātājs. "Kad dzirdēju pārējo dalībnieku nacionālos hitus, sapratu, ka lielākie konkurenti ir Moldovas, Malaizijas un Armēnijas dziedātāji, taču žūrijas lēmums bija labvēlīgs man, par ko esmu ļoti priecīgs. Es gribu pateikt lielu paldies dziesmas autoram par uzticēšanos un ceru, ka man vēl būs iespēja publikai nodziedāt arī dziesmas krievisko versiju, kuras nosaukums ir "Mama"."

Līdz šim Dāvids Kalandija bija plašāk pazīstams kā vienīgais Latvijas dziedātājs, kuram bija izdevies iekļūt Krievijas Pirmā kanāla šova "Minuta slavi" superfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu