Millers investējis vairākus tūkstošus jaunas mākslas telpas izveidē (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dziedātāju producents Juris Millers Marijas ielā 20-23, 5. stāva komunālajā dzīvoklī iekārtojis privātu mākslas telpu «64 krēsli». Šobrīd telpās ris remonts un labiekārtošana un no Vācijas ceļo skaņu iekārtas. Millers mākslas telpas izveidei jau iztērējis vairākus desmitus tūkstošu latu. Oficiāli mākslas telpu atklās ar Gaļinas Poliščukas un aktiera Andra Buļa veidoto izrādi «Face Book. Post Scriptum».

Projekts tiek realizēts par privātiem līdzekļiem

Millers, iepazīstinot ar privātās mākslas telpas «64 krēsli» izveidi, sarunā ar TVNET stāsta: «Šī ir privātas iniciatīvas mākslas telpa, kurai nav nedz valsts, nedz pašvaldības budžeta dotāciju. Šis ir projekts, kas tiek realizēts tikai par privātiem līdzekļiem. Ir ieguldīti vairāki desmiti tūkstošu latu tehnoloģijās un iekārtās, kā arī kafejnīcas iekārtošanā.»

Tā kā Marijas ielas 20-23 apartamenti ir Jura privātais nekustamais īpašums, tas atvieglojis mākslas telpas izveidi, jo nebija jātērē līdzekļi telpu īrei vai iegādei.

Mākslas telpa uz izrādēm un koncertiem vienlaikus var uzņemt 70 skatītājus. Garderobe būs pašapkalpošanās, tāpēc visiem izrāžu un koncertu kavētājiem būs diezgan smagi, jo, tiklīdz ienāks mākslas telpā, viņi jau būs nokļuvuši zālē.

Vaicājot Milleram, kā radās ideja par savas mākslas telpas izveidi, viņš atklāj: «Teātris un skatuve mani ir interesējuši vienmēr. Brīdī, kad esmu iekarojis ļoti būtisku koncertbiznesa procentuālo tirgus daļu, ir jāsāk domāt par jauniem virzieniem. Un šis ir viens jauns virziens, kāda, manuprāt, Rīgai pietrūkst, jo šādas neliela formāta zāles pilsētas centrā nav, kurā varētu būt ne tikai sava trupa, bet arī viesizrādes. Jau zināms, ka šeit viesosies Daugavpils teātris, un ļoti ceru, ka viesosies Valmieras un Liepājas teātri.»

Mākslas telpas trupai pievienosies arī Agnese Zeltiņa

Šoruden mākslas telpā «64 krēsli» skatītāji varēs baudīt akustiskos koncertus – decembrī uzstāsies Niks Matvejevs un brāļi Ziemeļi, kurus Rīgas publika nav redzējusi vairākus gadus. «Pamatā šeit notiks virkne dažādu teātra iestudējumu, kurus aizsāks Gaļinas Poliščukas un aktiera Andra Buļa veidotā izrāde «Face Book. Post Scriptum». Gribu arī atklāt intrigu, ka pēc dažām nedēļām atgriezīsies aktrise Agnese Zeltiņa, lai pievienotos mūsu aktieru pulciņam, kuri šeit strādās un kuri veidos izrādes. Jau decembrī Agnesei Zeltiņai šajā zālē būs pirmais mono projekts, kurā viņa piedalīsies. Tā būs viņas pašas izvēlēta luga,» stāsta Millers.

Pirmo reizi īpaši lūgtiem viesiem mākslas telpa «64 krēsli» tiks prezentēta 3. oktobrī, kad dienas gaismu ieraudzīs režisores Gaļinas Poliščukas un aktiera Andra Buļa veidotā izrāde «Face Book. Post Scriptum». 4. oktobrī uz šo izrādi visas biļetes jau izpirktas. Taču uz nākamajām izrādēm un koncertiem biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» mājas lapā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu