"Zelta lauvu" Venēcijā saņem Sokurova "Fausts"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venēcijas starptautiskā kinofestivāla galveno balvu "Zelta lauvu" sestdienas vakarā ieguva Krievijas režisora Aleksandra Sokurova filma "Fausts", kas ir režisora vēsturisko figūru tetraloģijas noslēdzošā daļa, kuras pamatu veido leģendārais Johana Volfganga Gētes darbs par vīrieti, kas pārdeva savu dvēseli nelabajam.

"Fausts" ir Sokurova desmit gadus veidotās tetraloģijas par varas dabu noslēdzošā daļa. Pirmās trīs bija filmas bija izdomāti Ādolfa Hitlera, Vladimira Ļeņina un imperators Hirohito.

Sokurovs ir otrais Krievijas režisors, kam izdevies saņemt prestižo balvu pēc tam, kad 2003.gadā tas izdevās Andrejam Zvjagincevam ar filmu "Atgriešanās".

"Sudraba lauvu" kā labākais režisors saņēma Ķīnas režisors Cai Šandzjuns, kura filma "People Mountain People Sea" ("Cilvēki kalni, cilvēki jūra") kļuva par pārsteigumu Venēcijas festivāla filmu skatē.

Labākā aktiera balvu ieguva Vācijā dzimušais īru aktieris Maikls Fasbenders par emocionāli nestabila vadošā darbinieka, kas ir atkarīgs no seksa, lomu Stīva Makvīna filmā "Shame" ("Kauns").

Savukārt par labāko aktrisi atzīta Ķīnas aktrise Deaņī Ipa par viņas lomu filmā "A Simple Life" ("Vienkāršā dzīve"), kur viņa tēloja gados vecāku mājkalpotāju.

Īpašo žūrijas balvu saņēma Itālijas režisora Emanuela Krialeses filma "Terraferma" ("Cietzeme"), kas ir stāsts par Itālijas imigrantiem.

Venēcijas kinofestivāls ir ne tikai mākslas filmu skate, bet arī priekšvēstnesis iespējamiem ASV "Oskara" balvas ieguvējiem februārī.

68.Venēcijas filmu festivāls svinīgi tika atklāts 31.augusts, un festivālā par galveno balvu "Zelta lauva" sacentās 22 filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu