Tallinā uzstāsies "The Wombats" un "Instrumenti"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

14. septembrī, šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Tallinā, Igaunijā, klubā "Rock Cafe" uzstāsies enerģiskie briti "The Wombats", sava jaunākā albuma "The Wombats Proudly Present: This Modern Glitch" popularizēšanas ietvaros. Koncertu sniegs arī nupat debijas albumu "TRU" izdevušie pašmāju mūziķi "Instrumenti", informē "Made in Baltics PR & Promotion" pārstāvis Kristofers Knesis.

"The Wombats" ir 2003. gadā, Liverpūlē dibināta trijotne, kurā darbojas Metjū Mērfijs (Matthew Murphy), Tords Overlands Knudsens (Tord Øverland Knudsen) un Dans Hagiss (Dan Haggis). Mērfijs un Hagiss ir īsteni liverpūlieši, savukārt Overlands Knudsens ir norvēģis. Grupas dalībnieki iepazinās studējot Liverpūles Skatuves mākslas institūtā.

Grupas debijas singls "Girls, Boys and Marsupials", kurš bija nopērkams tikai Japānā, tika izdots 2006. gadā. Nākamā gada janvārī "The Wombats" izdeva "Moving to New York", un maijā "Backfire at the Disco". Debijas albums "A Guide to Love, Loss & Desperation" dienasgaismu ieraudzīja novembrī, un Lielbritānijas pārdotāko albumu sarakstā uzkāpa līdz 11. vietai.

Pēc veiksmīgā debijas albuma izdošanas sekoja Eiropas tūre. 2008. gada sākumā dziesma "Moving to New York" tika pārizdota un britu singlu topos sasniedza 11. vietu. Mūzikas medijā NME dziesmai "Let’s Dance to Joy Division" tika piešķirts "Labākās dejugrīdas dziesmas" (Best Dancefloor Filler) tituls.

2008. gada vasarā grupa uzstājās vairākos lielos festivālos, tostarp "Glastonbury", "T In The Park", "Reading and Leeds" u.c. Divus gadus vēlāk "The Wombats" sāka strādāt pie otrā albuma, un 2011. gada 25. aprīlī dienasgaismu ieraudzīja "The Wombats Proudly Present: This Modern Glitch".

Instrumenti, kuri pazīstami ar krāšņiem koncertšoviem, Tallinā sniegs vienīgo uzstāšanos Baltijas valstīs šajā rudenī, pirms koncerta 10. decembrī, "Arēnā Rīga".

Uz Tallinu iespējams nokļūt ar Ecolines, Lux Express, Hansabuss un citiem autobusiem, kā arī lidot ar Air Baltic. Koncertu organizē New Line Agency. Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā, kā arī internetā – to cena ir 18 lati un 50 santīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu