Rīdziniekus svētkos atkal priecēs grupa no Krievijas (191)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ja šogad Rīgas svētku ietvaros ir vēlme apmeklēt kādu rokkoncertu, tad vienīgā iespēja jau trešo gadu pēc kārtas ir grupas no Krievijas, šoreiz «Bi 2» uzstāšanās šovakar «Arēnā Rīga». Citas alternatīvas «Saskaņas centra» mēra Nila Ušakova vadītā dome nepiedāvā. Komentējot šo «tradīciju», pašmāju mūzikas producents Guntars Račs norāda, ka skatīšanās tikai austrumu virzienā jau sāk kļūt apnicīga un skaidri norāda uz to, kas ir pie varas Latvijas galvaspilsētā.

Krastmalā notiekošās teātra parādes režisors Uģis Brikmanis, komentējot «Bi 2» uzstāšanos Arēnā Rīga, pauž viedokli, ka galvaspilsētas svētki nevar būt nopirkts koncerts. «Grupa nav slikta, bet balansam varētu būt blakus arī kāda grupa no citurienes,» viņš saka. Tajā pašā laikā viņš piebilst, ka mūzikai nav nacionalitātes.

Mūzikas producents Guntars Račs uz tendenci svētkos aicināt mūziķus no Krievijas raugās ar aizdomām:

«Mēs esam Eiropas Savienībā, bet ir sajūta, ka Rīga skatās tikai austrumu virzienā. Sen bija laiks uzaicināt kādu grupu no rietumiem. Tas kļūst uzkrītoši.»

Atgādināsim, ka Tallina savos pilsētas svētkos ir uzaicinājusi gan, piemēram, «Prāta vētru», gan arī pasaulē pazīstamo īru dziedātāju Šaneidu O'Konoru.

«Man nav nekādu pretenziju pret konkrēti šo grupu («Bi 2» - red.). Tā ir visnotaļ simpātiska, bet tas jau sāk palikt apnicīgi un absolūti tendenciozi vērsts uz vienu pusi. Mēs zinām, kas ir pie varas Rīgā, un nevienu tas vairs nepārsteidz,» norāda Račs.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde sagatavotajā elektroniskajā komentārā TVNET kā argumentu par labu «Bi 2» minēja tās popularitāti šeit kā arī veiksmīgo sadarbību ar «Prāta vētru», tomēr sīkāk nepaskaidroja, kāpēc jau vairākus gadus pēc kārtas vienīgajā rokkoncertā Latvijas galvaspilsētas svētkos tiek dota priekšroka grupai no Krievijas.

Šoreiz paredzēta «Bi 2» uzstāšanās kopā ar Latvijas simfonisko orķestri, un koncerta laikā domes pārstāve sola vēl kāda «Latvijā populāra mūziķa» uznācienu uz skatuves.

Jāatgādina, ka «Bi 2» Rīgas svētkos jau ir koncertējuši – tas notika 2011.gadā, mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām, un toreiz šajā rīcībā tika saskatītas domē valdošā «Saskaņas centra» priekšvēlēšanu kampaņas pazīmes. Savukārt pagājušogad galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem uzstājās cita populāra krievu grupa – «Mumiy Troll».

Komentāri (191)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu