Smurfi saglabā pirmo vietu Latvijā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājusī nedēļas nogale bijusi apliecinājums tam, cik spēcīgu iespaidu uz apmeklētību atstāj laika apstākļi, jo lielākā daļa no filmām uzrādījušas vai nu pavisam minimālu popularitātes kritumu vai pat kāpumu, ziņo «kinokino.lv».

Pirmo vietu nosargājusi ģimenes filma «Smurfi 2», kuru noskatījušies 8602 skatītāji, kas ir pavisam nedaudz mazāk par nedēļu iepriekš iespēto. Kopumā desmit dienu laikā to redzējuši jau vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku, un filma ir ceļā uz augstu vietu šā gada apmeklētības topā.

Spēcīgi otrajā vietā debitējusi amerikāņu zinātniskās fantastikas drāma «Elizeja» (Elysium). To noskatījušies 5706 cilvēki, un filma ir ceļā uz aptuveni 20 tūkstošu skatītāju savākšanu.

Sižets: 2154.gadā pastāv tikai divas cilvēku šķiras: ļoti bagātie, kuri dzīvo drošā kosmosa stacijā, sauktā par Elizeju. Un pārējie, kuri mitinās uz pārapdzīvotās un daļēji nopostītās Zemes. Planētas iedzīvotāji vairs nav spējīgi cīnīties pret noziedzību un trūkumu, kas apņēmis zemi. Ir tikai viens cilvēks, kuram rodas iespēja vienādot šo divu pasauļu dzīvi, un viņu sauc Makss – vienkāršs puisis, kuram par katru cenu jānokļūst Elizejā. Kamēr viņa dzīvība karājas mata galā, viņš uzņemas bīstamu misiju, stājoties pretī Elizejas varenajiem. Ja viņam paveiksies, viņš izglābs ne tikai savu dzīvību, bet arī miljoniem cilvēku, kuri mitinās uz Zemes.

Filmas režisors ir lentes «District 9» autors Nīls Blomkamps no Dienvidāfrikas Republikas. Galvenajās lomās - Mets Deimons, Džodija Fostere, Djego Luna, Viljams Fihters u.c.

Trešo vietu, uzrādot apmeklētības kāpumu, ieņem šā gada lielākais hits Latvijā «Nejaukais Es 2». Šoreiz pārdotas 3433 biļetes, bet to kopskaits nu jau pamazām tuvojas 90 tūkstošiem.

Uz ceturto vietu noslīdējis piedzīvojumu trilleris «Red aģenti 2». Šoreiz savākti 1557 skatītāji.

Pirmo piecnieku noslēdz filma, kuru katru reizi gribas minēt ar uzslavu tās popularitātes noturīgumam, proti, piedzīvojumu trilleris «Krāpšanas ilūzija» («Now You See Me»). Uzrādīts apmeklētības kāpums, kas palīdzējis savākt 1337 skatītājus. Devītā nedēļas nogale pēc kārtas top piecniekā, un kopā jau teju 40 tūkstoši skatītāju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu