Dailes teātris dosies viesizrādēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Jānis Deinats, "Fotocentrs"

Iesākot jauno sezonu, Dailes teātris ar izrādi "Atvadas jūnijā" viesosies Valmierā un Jelgavā, bet izrādi "Zagļi" izrādīs Strenčos, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

26. augustā plkst. 18.30 izrādi "Atvadas jūnijā" Dailes teātris spēlēs Valmieras drāmas teātrī. Tā ir pirmā lielā Aleksandra Vampilova luga, kurā ikdienas dzīves patiesīgums un sarežģītie personāžu raksturi rāda brīdi, kad atmostas sirdsapziņa un notiek visu vērtību pārvērtēšana. Notikumi ir īsti satīriski un reizē traģikomiski. Bet pāri visam valda dzirkstošs jauneklīgums un alkas pēc dzīves.

Mārtiņa Eihes veidotajā izrādē spēlē Aldis Siliņš, Dainis Grūbe, Lauris Subatnieks, Pēteris Liepiņš, Dainis Gaidelis, Inita Dzelme, Aija Dzērve, Indra Briķe, Gints Andžāns, Ērika Eglija vai Baiba Neja, Akvelīna Līvmane un Marīna Janaus.

Jāatzīmē, ka "Atvadas jūnijā" izvirzīta "Spēlmaņu nakts" balvai kā gada dramatiskā izrāde, Mārtiņš Eihe nominēts kā gada režisors, Indra Briķe - kā gada aktrise otrā plāna lomā, bet Kristīne Vītola – kā gada kostīmu māksliniece.

Savukārt 17. septembrī plkst.18 izrādi "Atvadas jūnijā" varēs noskatīties Jelgavas pilsētas kultūras namā.

30. septembrī plkst.19 Strenču novada kultūras centrā būs skatāma Rūdolfa Blaumaņa joku luga ar dziedāšanu "Zagļi".

"Zagļu" personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas – priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu!

Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, izrādē spēlēs Harijs Spanovskis vai Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Kristaps Rasims vai Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello.

Jāpiebilst, ka "Spēlmaņu nakts" balvai par izrādi "Zagļi" scenogrāfs Aigars Ozoliņš izvirzīts kā gada scenogrāfs, bet Juris Vaivods – kā gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē.

Biļetes uz izrādi "Atvadas jūnijā" var iegādāties Valmieras drāmas teātra, Jelgavas kultūras nama un "Biļešu Paradīzes" kasēs, bet uz izrādi "Zagļi" - no 29.augusta Strenču novada kultūras centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu