"Jaunajā vilnī” iecere nākotnē pāriet uz angļu valodu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jauno dziedātāju konkursa "Jaunais vilnis" rīkotāju ieceres ir nākotnē pāriet uz angļu valodu un piesaistīt arī Rietumeiropas publiku, sestdien vēsta žurnāls "Sestdiena". Konkursa rīkotājs Igors Krutojs žurnālam atklāj, ka cer paplašināt "Jaunā vilņa" ietekmi, lai uzrunātu ne tikai bijušās PSRS, bet arī Rietumeiropas publiku.

Eirovīzija jau ar greizsirdību skatoties un "Jaunā vilņa" panākumiem, un konkursa rīkotāji nākotnē ir gatavi iet vēl tālāk: pāriet uz angļu valodu, piesaistīt Rietumu zvaigznes, vēstīts žurnālā.

Krutojs stāsta, ka vairāku citu valstu pārstāvji interesējušies, vai "Jauno vilni", tādu pašu kā Jūrmalā, nevarētu rīkot pie viņiem. "Man zvanīja Moldovas prezidents, izteica šādu lūgumu, interesējās arī no Azerbaidžānas. Taču uztaisīt tā, kā Jūrmalā, droši vien nekur citu neizdotos," atzina Krutojs, norādot uz gaisotni un tradīcijām.

Jau vēstīts, ka "Jaunais vilnis" šogad Jūrmalā notika jau desmito reizi. Tas pašlaik notiek krievu valodā. Latvijā konkursa rīkošana izraisa pretrunīgu reakciju. Uz konkursu tradicionāli ierodas Krievijas estrādes un popmūzikas zvaigznes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu