Pauls: Prezidents atbalsta "Jauno vilni"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta, ka Jūrmalā ir jānotiek tāda mēroga pasākumiem, kāds ir jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas piesaista lielu publikas un televīzijas uzmanību, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja komponists Raimonds Pauls.

Viņš norādīja, ka konkursa "Jaunais vilnis" organizatoru un prezidenta tikšanas laikā galvenokārt tika pārrunāts tas, kādā veidā pārbūvēt, attīstīt un pārveidot Dzintaru koncertzāli.

"Prezidents morāli atbalsta, bet mums jau pašiem ir jāsitas un jāmeklē līdzekļi,"

sacīja Pauls, piebilstot, ka Dzintaru koncertzāles ēka "vairs nekam neder".

Tikšanās laikā tika runāts arī par to, kā attīstīt Jūrmalu kā kūrortu. "Tas, ko es redzu, mani neapmierina. Jūrmala ir vieta, kas varētu dot Latvijai milzu naudu, bet pagaidām tur pārsvarā notiek tikai privātīpašuma pirkšana un pārdošana, nekas netika uzbūvēts jauns, piemēram, kultūras un izklaides centrs," norādīja komponists.

Atbildot uz jautājumu, kā viņam izdevies pierunāt Bērziņu tikties ar konkursa organizatoriem, Pauls sacīja, ka nevienu neesot pierunājis un kāpēc gan prezidents nevarētu satikties, turklāt nav slikti pievērst uzmanību šādam pasākumam, kas ir viens no skatītākajiem pasaulē. Viņš arī norādīja, ka prezidentam ir tiesības ierasties uz pasākumiem, kādiem viņš vēlas, bet, piemēram, eksprezidentam Valdim Zatleram prese pārmetusi "Jaunā viļņa" koncertu apmeklēšanu.

Tāpat Pauls uzskata, ka arī citi lielu festivālu vai pasākumu pārstāvji var organizēt tikšanos ar prezidentu.

Konkursa "Jaunais vilnis" organizatoru pārstāvis Aleksandrs Šenkmans (no kreisās), šovbiznesa zvaigzne Maksims Galkins un konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs, komponists Igors Krutojs pirms tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī
Konkursa "Jaunais vilnis" organizatoru pārstāvis Aleksandrs Šenkmans (no kreisās), šovbiznesa zvaigzne Maksims Galkins un konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs, komponists Igors Krutojs pirms tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī Foto: LETA

Kā liecina prezidenta mājaslapā publicētā informācija, tikšanās laikā Bērziņš apsveica "Jaunā viļņa" komandu konkursa desmit gadu jubilejā un pateicās par darbu, kas ieguldīts ne tikai konkursa organizēšanā, bet arī cilvēcisko kontaktu un attiecību nostiprināšanā starp Latviju un Krieviju.

Savukārt konkursa organizatori uzdāvināja prezidentam speciāli konkursa desmitgadei izgatavotu piemiņas medaļu, informējot, ka pirmais šādas medaļas eksemplārs pieder Paulam.

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Igors Krutojs atzina, ka ir ļoti svarīgi, lai abu valstu attiecības tiktu uzturētas ar kultūras jomas starpniecību, un šim konkursam tas ir izdevies.

Humorists Maksims Galkins uzsvēra, ka tā ir liela laime, ka Latvijā ir tāda pilsēta kā Jūrmala, kura ir izcili piemērota starptautiska mēroga mūzikas forumu organizēšanai. Viņš atzina, ka no jūrmalniekiem un Latvijas iedzīvotājiem vienmēr izjutis tikai viesmīlību, sirsnību un draudzību, kas ir pilnīgā pretrunā ar atsevišķiem politiskiem vai informatīvās telpas vēstījumiem par Latvijas un Krievijas attiecībām.

Savukārt dziedātājs Ļevs Ļesčenko uzsvēra, ka viņam ir īpaša attieksme pret Latviju un Jūrmalu. Viņš pateicās Latvijas pusei par atbalstu un ieinteresētību konkursa organizēšanā.

Kā ziņots, Bērziņš neplāno apmeklēt "Jaunā viļņa" koncertus.

Atgādinam, ka kultūras ministre Sarmīte Ēlerte ("Vienotība") jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis" nodēvēja par viduvēju festivālu, kura izcelšana, nav izprotama.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2011" Dzintaru koncertzālē sākās 26.jūlijā un norisināsies līdz 31.jūlijam. Latviju šogad konkursā pārstāvēs dziedātāja Liene Candy.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu