"Instrumenti" izziņo debijas albuma izdošanas datumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa "Instrumenti" savu debijas albumu, kam dots nosaukums "Tru", klajā laidīs 30.augustā, kad tas būs pieejams gan veikalu plauktos, gan arī interneta tirdzniecības vietās, informēja grupas pārstāvji.

Elektro indie-popa žanra pārstāvji "Instrumenti" albumu ierakstījuši kopš šā gada janvāra vidus, taču dziesmas tapušas krietni ilgākā periodā. Debijas albums ierakstīts "Greenhouse Studios" Reikjavīkā, Islandē, kur mūziķi strādāja kopā ar producentiem un aranžētājiem, kas iepriekš piedalījušies vairāku Bjorkas, "Sigur Ros" un "CocoRosie" albumu tapšanā.

"Instrumentu" debijas albuma miksēšana tika uzticēta Gatim Zaķim, ar kuru grupa strādājusi jau kopš pirmsākuma.

Debijas albumā, kas ierakstīts ar "SEB banka" atbalstu, iekļautas 14 dziesmas angļu, islandiešu un latviešu valodā. Visi skaņdarbi Reikjavīkas studijā tika ierakstīti no jauna, to skaitā jau labi zināmās "Instrumentu" dziesmas "Life Jacket Under Your Seat", "Apēst tevi" un "Zemeslodes".

Lai arī lielākā daļa albumā iekļauto dziesmu būs zināmas tiem klausītājiem, kas aktīvi sekojuši līdzi grupas darbībai, tomēr arī uzticīgākajiem grupas faniem gaidāmi vairāki pārsteigumi, jo albumā būs iekļauti iepriekš nekad nedzirdēti un pavisam jauni skaņdarbi, kas tapuši uz vietas studijā.

Drīz pēc albuma prezentācijas Latvijā plānots to izdot arī kaimiņvalstīs, Skandināvijā un citviet Eiropā, kā arī doties albuma prezentācijas koncerttūrē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu