«Dirty Deal Teatro» rīko teātra festivālu «Dirty Drama»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 31.jūlija līdz 4.augustam Kuldīgā un Rīgā varēs baudīt «Dirty Deal Teatro» rīkoto teātra festivālu «Dirty Drama», informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne. Festivāls piedāvās piedzīvot izrādes un teātra mākslas notikumus, kas tiecas veidot vistiešāko kontaktu un attiecības ar realitāti un skatītāju. Daudzu festivāla darbu patiesa notikšana būs iespējama, tikai pateicoties skatītāju izvēlei kļūt par vienu no darba autoriem.

Festivāls sākies ar iespēju skatītājiem kļūt par dalībniekiem Latvijas jaunāko režisoru radītajās spēlēs, kas būs tapušas speciāli festivāla «Dirty Drama» nedēļu garā radošajā darbnīcā Kuldīgā somu realitātes spēļu meistara Peko Koskinena vadībā.

Par vistiešākajiem darba veidotājiem skatītāji kļūs izrādēs «Conversation design» un «Self design», kuru materiālu veidos saruna ar skatītājiem. Izrāde «Self design» ir skatītāja saruna ar mākslinieku jeb viens pret vienu, kuras laikā tiks kopīgi rasti veidi, kā cilvēkam spēt pārveidot savu esību kad un kā vien viņš to vēlas. Savukārt «Conversation desing» ir nelielas skatītāju grupas saruna ar mākslinieku jeb viens pret daudziem, kuras centrā ir kvalitatīvāku sarunas veidu kopīgi meklējumi.

Teatrālās attiecības «viens pret daudziem» turpinās izrādes «The Benefactor» un «Nacionālais attīstības plāns», kas katra no cita skatu punkta tiecas ieraudzīt mūsdienu pasaules likumsakarības un to, vai visam ir jābūt tā, kā tas ir.

Attiecības ar realitāti turpinās pētīt čehu izrāde «Solo for the Closest One», kura norisināsies uz lielveikala «Mols» daudzstāvu autostāvvietas augšējā stāva. Tāpat festivālā ir paredzēta radošā darbnīca «Iemesls teātrim» ar skatītāju līdzdalību, kurā skatītāji tiks aicināti iesūtīt tās tēmas, par kurām būtu nepieciešams radīt izrādi. No iesūtītajām tēmām tiks izvēlētas trīs, un desmit stundu laikā taps izrādes skice, kas tiks prezentēta interesantiem pilsētvidē ap «Dirty Deal Teatro».

Festivālu «Dirty Drama» noslēgs Baltijas jauno dramaturgu lasījumi, kuros skatītājiem ne tikai tiks piedāvāts dzirdēt jaunāko Baltijas orģināldramaturģiju, bet arī redzēt to, kā jauno dramaturgu stāstus pabeidz Rīgas ielās uzrunāti cilvēki, kuriem jaunie dramaturgi izstāsta pusi no stāsta, aicinot to izstāstīt līdz galam.

«Dirty Deal Teatro» teātra festivālu «Dirty Drama» rīko piekto gadu, un pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē tas sāksies Kuldīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu