Zombiji ieņēmuši Latvijas kinoteātrus (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Iespaidīgs starts Latvijā padevies asa sižeta šausmu filmai «Pasaules karš Z» («World War Z») ar Bredu Pitu (Brad Pitt) galvenajā lomā. Kopumā kinoteātros aizvadīta produktīva nedēļas nogale.

Pirmajās sešās izrādīšanas dienās filmu noskatījušies 12563 cilvēki, un tas ir nopietns pieteikums iekļūšanai šā gada top 20.

Anotācija. Pandēmija pārņem valsti pēc valsts, kontinentu pēc kontinenta. Bojā iet tūkstošiem kareivju Krievijā, Eiropā, Āzijā un ASV. Zeme atrodas uz globālas katastrofas sliekšņa. Apvienoto Nāciju darbinieks Džerijs Leins cenšas atrast veidu, kā apturēt tuvojošos apokalipsi. Pagaidām nevienam nav zināms, kā tikt galā ar ienaidnieku, kurš jau ir miris.

Filma uzņemta pēc Maksa Bruksa 2006. gadā sarakstītā šausmu romāna ar tādu pašu nosaukumu. Filmas režisors ir vācietis Marks Fosters.

Otro vietu Latvijā ieņem «Tērauda vīrs» («Man Of Steel»). Pirmajā piecās dienās pārdotas 4397 biļetes, kas ievērojami atpaliek no līdera, bet tas nepārsteidz, jo Latvijā komiksu adaptācijām lielākoties klājas grūti.

Vēl viena teicama nedēļas nogale padevusies pasaules pārsteiguma hitam, piedzīvojumu trillerim «Krāpšanas ilūzija» («Now You See Me»). Šoreiz filmu noskatījušies 3131 cilvēki, bet kopējais skatītāju skaits nepilnās trīs nedēļas jau sasniedzis teju 20 tūkstošus.

Uz ceturto vietu, bet ar ievērojamu apmeklētības kāpumu, noslīdējusi animācijas filma «Apslēptās karaļvalsts sargi» («Epic»). Šoreiz pārdotas 2519 biļetes, bet kopējais skaits nu jau pārsniedzis 30 tūkstošus, tādējādi vieta šā gada Latvijas top 20 jau ir praktiski nodrošināta.

Piektajā vietā debitējusi romantiskā komēdija «Lielās kāzas» («The Big Wedding»), kuru noskatījušies 1718 cilvēki. Tātad pirmajā piecniekā ir tikušas uzreiz trīs jaunas filmas.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu