«Black Sabbath» pirmoreiz iekaro ASV albumu topa pirmo vietu (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Birmingemas smagā roka kolektīvs «Black Sabbath» trešdien pirmoreiz sasniedza pirmo vietu amerikāņu «Billboard» albumu topā. Studijas albums «13» ir leģendārās grupas oriģinālā sastāva - Ozija Osborna, Tonija Ajomi un Gīzera Batlera - atgriešanās mūzikā. Jāpiebilst, ka oriģinālā sastāva bundzinieks Bils Vards (Bill Ward) pēdējā brīdī atteicās no dalības šajā atkalapvienošanās projektā. Pirmajā nedēļā ASV tika pārdoti 155 000 albuma eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» dati.

«Black Sabbath» savu debijas albumu izlaida 1970.gadā, taču ne tas, ne arī turpmākie ieraksti nesasniedza «Billboard» topa pirmo vietu.

«Tās ir lieliskas ziņas,» paziņoja ģitārists Ajomi.

«Mēs nevarējām iedomāties, ka notiks kaut kas tāds.»

«Beidzot iekļūt ASV albumu topa virsotnē ir vēl viens neticams «Black Sabbath» sasniegums,» piebilda Osborns.

«13» gāza pagājušās nedēļas līderi - grupu «Queens of the Stone Age» ar albumu «...Like Clockwork», kas tagad nokritis līdz 15.vietai (24 000).

Otrais pirktākais albums ASV šonedēļ ir franču elektroniskās mūzikas dueta «Daft Punk» ieraksts «Random Access Memories» (48 000), bet trešajā vietā ierindojas amerikāņu dziedātājs Džastins Timberleiks ar «The 20/20 Experience» (35 000).

Amerikāņu popgrupa, kas tika izveidota 2009. gadā Losandželosā «Big Time Rush» ar jauno albumu «24/Seven» numur 4 (35 000), bet kantri mūzikas duets «Florida Georgia Line» ar «Here's to the Good Times» pakāpusies no 8. uz 5. vietu.

«Goo Goo Dolls» atgriežas top10 ar plati «Magnetic» - 8. vieta un 29 000 pārdotu kopiju, bet filmas «Tērauda vīrs» skaņu celiņš devītajā vietā.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 10%.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu