Eirovīzijā uzvaras laurus plūc Dānija (284)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Zviedrijas pilsētā Malmē norisinājās 58. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvarētājs tika izraudzīts no 25 valstu dalībnieku vidus. Par uzvarētāju kļuva dziesma «Only Teardrops», ko dziedāja 20 gadus vecā Emmelie de Forest (īstajā vārdā Emmelie Engström).

Latvijas balsotāji 8 punktus atdeva Norvēģijai, 10 punktus Igaunijai, bet 12 punktus Krievijai.

Rezultātus paziņoja pagājušā gada Latvijas Eirovīzijas pārstāve Anmary.

No pirmā pusfināla Eirovīzijas finālā tika pārstāvēta Lietuva, Igaunija, Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande, bet no otrā pusfināla - Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Somija, Rumānija un Islande.

Finālā uz skatuves pievienojās arī tā saucamais lielais piecinieks - Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvjiem - grupai «PeR» ar izpildīto dziesmu «Here We Go» neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu.

Konkursa finālam Latvijas Televīzijas 1.kanālā līdzi varēja sekot no plkst. 22. Tiešraidei līdzi varēja sekot arī Latvijas Televīzijas mājaslapā «www.ltv.lv».

Šogad konkursa finālu komentēja Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters.

Komentāri (284)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu