Račs: «PeR» nodziedāja labi, bet dziesma nebija veiksmīga (64)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Latvijas dalībnieku grupas «PeR» snieguma starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā mūzikas producenti atzīst, ka uzstāšanas bija laba, taču dziesma «Here We Go» nebija piemērota Eirovīzijai. Mūziķis un producents Guntars Račs pauda, ka «PeR» vakar neizskatījās ne sliktāk, ne arī labāk par pārējo valstu izpildītājiem. «Zinot viņu spējas un varēšanu, varu teikt, ka viņi izdarīja visu labāko savu iespēju robežās. Tā nebija viņu sliktākā uzstāšanās. Taču pēc visu valstu dalībnieku priekšnesumu noskatīšanās varu teikt, ka ir raibs gar acīm,» sacīja Račs.

Tas, ka dziesma neuzrunās Eiropas skatītāju, jau bija prognozējams, līdz ar to par neiekļūšanu finālā nav jāsatraucas. Ja dziesma tiešām būtu ļoti laba, tad tā jau Latvijā būtu kļuvusi par hitu, taču tā nav.

Ja nav uzrunāta pašu auditorija, tad vienā mirklī nevar uzrunāt arī pārējo valstu skatītājus,

skaidroja producents.

Račs ir pārliecināts, ka mūziķi ar dalību Eirovīzijas konkursā būs ieguvuši pieredzi. Viņš skaidroja, ka jebkura pieredze ir vērtīga un dažreiz zaudējot var iegūt pat vairāk nekā no uzvaras. Ne vienmēr Eirovīzijā gūtie kontakti biznesa veidošanai ir tie labākie, taču iegūto draudzību un kontaktu turpmāka izmantošana jau būs atkarīga no pašiem puišiem. Jebkurā gadījumā «PeR» kaut kādu auditoriju uzrunāja.

«Tie, kuri nemāk zaudēt, saka, ka Eirovīzijā bija politiskais balsojums. Jāsaka, ka tas ir absurdi, jo mēs paši gaidām, kad kaimiņvalstis par mums balsos. Pirmais pusfināls bija spēcīgāks par otro, un mēs tajā nebūtu tikuši tālāk,» piemetināja Račs. Viņš norādīja, ka šogad Eirovīzijā viņam patīk tie izpildītāji, kuri dzied savā valodā, tādēļ Račs aicina par to padomāt, mudinot šo iespēju izmantot. Īpaši viņam patikusi Igaunijas izpildītājas uzstāšanās.

Grupas «PeR» dalībnieks Ralfs Eilands savā «Twitter» kontā raksta, ka sakāve ir pamācošāka par uzvaru.

«Nemelošu, sajūta tāda, ka neesmu darbu līdz galam padarījis, un nekādu politiku, nevienu citu utt. nevainošu. Ceru tik, ka jums patika, jo es jutos lepns ar to, ka pārstāvu Latviju! Darījām visu, un finālā balsojiet par Armēniju, jo viņi ir retie, kuri nav te iedomīgi + ar cool dziesmu,» raksta Eilands. Tāpat viņš min, ka pēc gada atkal piedalīsies Eirovīzijā, tikai tagad kā dziesmu autors.

Dziedātājs min, ka ir žēl par tādu iznākumu, atzīstot, ka šķitis, ka esam pelnījuši iekļūšanu finālā.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu