Operā itāļu tenora Alesandro Safinas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

13.maijā Latvijas Nacionālajā operā notiks itāļu tenora Alesandro Safinas (Alessandro Safina) koncerts, informē koncertaģentūras «Makroconcert Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša. Harismātiskais dziedātājs Safina, kura talanta pielūdzēju vidū ir pat Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Rīgā viesosies pirmoreiz.

Itāļu tenors interesējies par klasisko mūziku kopš agras bērnības. 17 gadu vecumā viņš iestājās Luidži Kerubini (Luigi Cherubini) konservatorijā Florencē, kur iegūtās zināšanas jau drīz sniedza iespēju izpildīt dažādu operu ārijas uz labāko Eiropas opernamu skatuvēm.

Pēdējo gadu laikā Safina vairs nedzied tikai akadēmisko mūziku vien, bet, pateicoties mīlestībai pret roku un savām iecienītākajām grupām «Genesis», «The Clash», «Simple Minds» un «U2», apvieno to ar modernāku izpildījumu, dēvējot savu daiļradi par «operas roku», stāstīja Keiša.

Safina bieži uzstājas duetos. Viņa partneri bijuši gan Hosē Karerass, gan Eltons Džons un Sāra Braitmena. 2001.gadā Safina piedalījās Baza Lūrmena filmas «Moulin Rouge» («Mulenrūža») skaņu celiņa radīšanā, kopā ar Jūenu Makgregoru dziedot «Your Song». Viena no populārākajām Safinas dziesmām «Luna» izmantota seriālā «Klons», kurā dziedātājs piedalījies arī kā aktieris, atveidojot pats sevi.

Līdz šim itāļu tenors izdevis astoņus studijas albumus, bet šā gada pavasarī gaidāms jau devītais viņa ierakstu albums. Viņš bieži dodas koncertturnejās, izpildot gan klasiskus skaņdarbus, gan savas oriģinālkompozīcijas. Rīgā dziedātājs uzstāsies kopā ar orķestri.

Biļetes «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu