TVNET piedāvā - Rīgas velo nedēļas ceļvedis (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē Rīgā sākās tradicionālā velo nedēļa, kuras laikā divriteņu draugiem tiek piedāvātas dažādas saistošas aktivitātes un piedzīvojumi. TVNET piedāvā ielūkoties velo nedēļas ceļvedī un atrast sev interesantāko pasākumu.

26.aprīlis, piektdiena

16:00-21:00 - Rīgas velo nedēļas atklāšana kluba «Piens» velo teritorijā (Aristīda Briāna iela 9). Tās ietvaros bez atklāšanas ceremonijas paredzēta velo tirdziņa norise, kā arī minitreka sacensības.

18:30-21:00 - Velo pilsētas medības jeb pilsētvides velo orientēšanās un izklaides pasākums ar sportisku pieskaņu. Tas ir aktīvs un azartisks veids, kā pavadīt brīvo laiku kopā ar draugiem, kolēģiem un ģimeni, kā arī ieraudzīt dažādās pilsētas kultūras un attīstības izpausmes, iepazīt dažādos pilsētas nostūrus - parkus, pagalmus un laukumus, kuros ikdienas gaitās nesanāk ieskatīties. Pilsētas medības startēs no Saules akmens, bet finišēs «Piena» pagalmā. Lai piedalītos, nepieciešama divu vai trīs cilvēku komanda.

Vairāk par Velo pilsētas medībām lasi šeit:

28.aprīlis, svētdiena

12:00-16:00 - Atvērtā velodarbnīca «Salabo un radi pats». Kaņepes Kultūras centra pagalmā (Skolas ielā 15) sadarbībā ar «Open Bikes» gan mazi, gan lieli varēs apgūt velosipēda labošanas pamatus (kameras līmēšana, riepas pumpēšana u.c.), izveidot dizaina priekšmetus no lietotām detaļām un citas praktiskas lietas.

29.aprīlis, pirmdiena

12:00 un 20:00 - Jau no pusdienas laika «Riga Bike Tours» un «Rigas Pētnieku Klubs» piedāvās bezmaksas veloekskursijas pa galvaspilsētas parkiem, Ķīpsalu un Andrejsalu (izbraukšana no Riharda Vāgnera ielas 14). Savukārt ap astoņiem vakarā tiks vērota Rīgas attīstība ārpus pilsētas mūriem maršrutā Centrs-Maskavas priekšpilsēta-Grīziņkalns-Centrs. Maksimālais vienas ekskursijas dalībnieku skaits ir divdesmit, tāpēc interesenti ir aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 25993951.

18:00 - Savu grāmatu «Bicycle! A Repair And Maintenance Manifesto» kluba «Piens» pagalmā prezentēs ASV autors Sems Treisijs (Sam Tracy).

30.aprīlis, otrdiena

10:00 - Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā notiks Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Rīgas Domes Satiksmes departamenta un Latvijas Riteņbraucēju apvienības diskusija par pavasarī un vasarā plānotajām aktivitātēm, problēmām un iniciatīvām.

13:30 - Ar izbraukšanu no Laimas pulksteņa piekājes notiek starpaugstskolu velobrauciens, uz kuru tiek aicināti visi velo entuziasti un aktīvā dzīvesveida piekritēji.

15:00 - Dārza ielā 3 visi aicināti kļūt par aculieciniekiem 1. Zelta holandieša izcīņai jeb velosipēda izjaukšanai un salikšanai ar laika kontroli.

18:00 - Kalnciema ielā notiek «Gandra Velo Laboratorija», kurā pieredzējuši un profesionāli velo laboranti stāstīs un dalīsies ar vērtīgu info, kas noderēs ikdienā, minot pedāļus gan pa ielām, gan ceļiem un neceļiem. Vietu skaits ierobežots, tāpēc interesanti aicināti pieteikties laicīgi, rakstot uz gandrs@gandrs.lv, virsrakstā norādot «Gandra Velo Laboratorija».

1.maijs, trešdiena

11:00 - Brīvības pieminekļa laukumā «Blue Shock Bike» pārstāvji iepazīstinās ar elektrovelosipēdu praktisko lietojumu ikdienas dzīvē un, protams, interesentiem būs iespēja izmēģināt elektrovelosipēdu testa un veiklības braucienos. «Velo Love» pārstāvji dalīsies pieredzē par veloceļojumu neaizmirstamiem iespaidiem un iepazīstinās ar veloceļošanas iespējām Latvijā un Eiropā.

12:00 - Rīgas velo parāde.

12:00-20:00 - Vecajās garāžās Andrejsalā katru dienu no 1. līdz 4. maijam norisināsies ērmriteņu darbnīca, kurā ikviens ir aicināts izdomāt un uzbūvēt pats savu braucamo. Lai pieteiktos, sūti pieteikumu un ideju uz freakbike.lv@gmail.com.
Lai piedalītos darbnīcā, ir nepieciešams sagādāt izejmateriālus - vienu velo komplektu un vajadzīgās detaļas, kā arī individuālos darba aizsardzības līdzekļus.

12:00-17:00 - Aicinām gan ģimenes, kurās aug bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām - kustību traucējumiem, gan jebkuru mazo un lielo interesentu – būs iespēja izbraukt ar kādu no trīsriteņiem, piedalīties mini stafetē vai vienkārši pavadīt brīvdienu veselīgi un iedvesmojoši! Mežaparkā Veselības dienas ietvaros jūs sagaidīs mūsu jaukie asistenti, un ikvienam būs iespēja izmēģināt braucamos drošā vidē. Tāpat norisināsies arī «Fixride» ruļļu cīņas.

16:00 - «Piena» pagalmā SHEFIX aicina meitenes pamēģināt azartisko apli - minidrome, kas aizrāvis tik daudzus Rīgas velo braucējus. Starp mums, meitenēm, runājot, šoreiz pavisam īpašā gaisotnē - tikai meitenes. Pamēģināt minidrome gaidīta ikviena, pat ja nav fiksētā ātruma velosipēda. SHEFEIX aizlienēsim savējo.

2.maijs, ceturtdiena

18:00 - Berga bazārā esošajā Birojnīcā norisināsies diskusija par Rīgas centra attīstības scenārijiem, ko prezentēs arhitekts un pilsētplānotājs Toms Kokins.

18:30 - No Kaņepes Kultūras centra startēs Rīgas Retro Riteņtūre - ekskursija pa vēsturiskām velo takām, ko vadīs Mārtiņš Eņģelis. Šis pasākums ir bezmaksas.

3.maijs, piektdiena

19:00 - Vecrīgā, iepretim Laimas pulkstenim norisināsies šova «Greentails Bike Tour» atklāšanas pasākums, kurā uzstāsies Baltijas labākie ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, veicot aizraujošus trikus ar velosipēdiem.

21:00 - Velo kinovakars kafejnīcas «Miit Coffee» pagalmā (Lāčplēša ielā 10).

4.maijs, sestdiena

12:00 - Grīziņkalna skeitparkā norisināsies velo polo turnīra posms. Paralēli pasākumam norisināsies arī «SHE FIX» vadītā apmācība meitenēm, kuras vēlas pamēģināt savus spēkus šajā aizraujošajā sporta aktivitātē.

15:00 - Andrejsalā, kur iepriekš būvēti dīvainā paskata braucamie, norisināsies kājminamo ērmriteņu parāde.

5.maijs, svētdiena

14:00 - No Esplanādes startēs jau par tradīciju kļuvušais tvīda brauciens, kas ir savdabīga retro velosipēdu un apģērbu parāde. Gatavošanās braucienam norisināsies jau no plkst. 14:00, bet 16:00 tiks dots starts pašam braucienam, kas finišēs Kalnciema kvartālā, kur svinīgā gaisotnē tiks kronēti arī šā gada Tvīda Karalis un Karaliene.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu