Lielajā ģildē rokoperu koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

7.aprīlī, Lielajā ģildē gaidāms koncerts "Rock'n'Opera", kurā skanēs melodijas no latviešu rokoperām, informē profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Koncertā piedalīsies solisti Ance Krauze, Annija Putniņa, Zigfrīds Muktupāvels un Daumants Kalniņš, pūtēju orķestris "Rīga", kamerkoris "Ave Sol" un diriģents Raitis Ašmanis.

Koncerts "Rock'n'Opera" dos ieskatu latviešu rokoperu vēsturē. Pirmajā daļā pūtēju orķestris "Rīga", kamerkoris "Ave Sol" un dziedātāji Krauze, Muktupāvels un Kalniņš izpildīs fragmentus no Jāņa Lūsēna un dzejnieces Māras Zālītes mistērijas par sapni un īstenību "Sapnis un mīlestība". Darbs publikas vērtējumam tika nodots 2003.gadā Doma laukumā saistībā ar referendumu par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Orķestra un kora izpildījumā skanēs arī fragmenti no pirmās latviešu rokoperas "Ei, jūs tur". Šī rokopera ir komponista Imanta Kalniņa un dzejnieka Viktora Kalniņa (Vika) kopdarbs, kas savu pirmatskaņojumu piedzīvoja 1984.gadā ar Ievu Akurāteri (Keitī) un Raimondu Bartašēviču (Viņš) galvenajās lomās un ar rokgrupas "Pērkons" un kamerkora "Ave Sol" piedalīšanos.

Rokoperas "Lāčplēsis" fragmenti

Koncerta otrajā daļā izskanēs komponista Zigmāra Liepiņa un dzejnieces Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" fragmenti. Tā sacerēta un pirmatskaņota Trešās atmodas laikā 1988.gadā, un gadu gaitā melodijas un dziedājumi no šīs rokoperas ir guvuši lielu popularitāti. Rokoperas oriģināluzvedumā Muktupāvels dziedāja Līkcepures lomu, bet šoreiz izdziedās Lāčplēša solodziedājumus un duetus ar Laimdotu, kuras lomā iejutusies Putniņa. Lielvārža muzikālajā tēlā iejutīsies Daumants Kalniņš.

Pirmo reizi pārlikumā pūtēju orķestrim skanēs tautā iemīļotie rokoperas fragmenti - "Uz krustcelēm", "Tu raudi", "Tas ir laiks", "Latvju zeme vaļā stāv" un "Atgriešanās".

"Rock'n'Opera" Lielajā ģildē sāksies plkst.19.

Koncerts norisināsies festivāla "Windstream" laikā. Jau ziņots, ka festivāls "Windstream" Rīgā norisinās no 20.marta līdz 25.aprīlim un tā laikā interesentiem tiek piedāvāti septiņi akadēmiskās un neakadēmiskās mūzikas koncerti. Ar devīzi "Mosties un atceries, dzirdi un baudi!" pavasara festivāls "Windstream" Rīgā risināsies jau otro reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu