Laidons: «Esiet perversi, ja jums tā gribas! (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pankroka grupas «The Sex Pistols» līderis Džons Laidons (John Lydon) pirmdien pirms koncertiem Ķīnā ar grupu «Public Image Ltd.» saviem ķīniešu faniem ieteicis «būt perversiem».

Laidons sacīja, ka nedēļas nogalē plānotajos koncertos Pekinā un Šanhajā viņš centīšoties arī parunāties ar saviem faniem Ķīnā.

«Es to daru vienmēr. Tā ir «Public Image» nozīmīga sastāvdaļa. Tās ir sarunas ar cilvēkiem par to, kā viņus iespaidojis koncerts,» viņš sacīja īsā video, kas publicēts grupas mājaslapā. «Esiet perversi, ja jums tā gribas!»

Ķīnas augošā alternatīvās mūzikas auditorija nepacietīgi gaida ierodamies Laidonu, kurš pagātnē ļoti tieši runājis par politiskiem jautājumiem. Parasti komunistiskajā valstī aicināti uzstāties popmūzikas pārstāvji, kuri uz skatuves reti aizskar Ķīnas valdībai sasāpējušus tematus.

Tomēr pagājušonedēļ tur norisinājās britu pankmūzikas grupas «Gang of Four» koncerts, ko apmeklēja disidents Ai Veivei un rokmūziķis Cui Dzjaņs, kurš 1989.gadā piedalījās protestos Tjaņaņmeņas laukumā.

Savukārt mūziķis Eltons Džons pagājušā gada novembrī savu koncertu veltīja Ai Veivei, pamatīgi saniknojot vietējos medijus.

Atgādinām, ka 2008.gadā «The Sex Pistols» uzstājās Rīgā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu