Brazīlijas un Venēcijas gaisotnē šovakar notiks 73. LMA karnevāls (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 18. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies viens no gada krāšņākajiem pasākumiem - studentu padomes rīkotais ikgadējais karnevāls, kas šoreiz iecerēts kā izstāde. Karnevāla tēma būs "Vuelo carneval" ("Lidojums karnevālā"), kuras ietvaros katram būs iespēja baudīt krāšņu gaisotni, aizklājot seju ar masku, izdzīvojot Brazīlijas un Venēcijas seno laiku ikdienu.

Šis būs jau 73. gadskārtējais LMA karnevāls, un šogad tā apmeklētāji izstādes atklāšanā varēs izbaudīt Brazīlijas karnevāliem raksturīgās masku parādes, ritmisku dzīvo mūziku, ekstravagantu un dzīvespriecīgu atmosfēru, kā arī Venēcijas klasiskā karnevāla gaisotni – iespēju mainīt patieso identitāti, raisīties lomu spēlēm un maskojoties pārvērsties, ļaujoties noslēpumainībai un kļūstot par izstādes sastāvdaļu. LMA telpās atdzims arī Amazones džungļi, Kazanovas Venēcija, latino un mexicano ritmi ar dejām un teatrāliem priekšnesumiem.

"Karnevāls ir izveidojies kā brends un lepnums mākslas dzīvē,

teicis LMA rektors Aleksejs Naumovs. Gaisa masas iešūpos ne tikai karnevāla-izstādes mākslinieki un apmeklētāji ar savu oriģinālo domu lidojumu un tērpiem, bet arī pazīstami mūziķi, kas uzstāsies uz Brazīlijas džungļu lielās skatuves – "Inokentijs Mārpls", Gvido Linga, "Triānas parks" un citi, savukārt gurnus iekustinās ugunīgāki ritmi - "Samba de Riga", "Gapoljeri" un citi mākslinieki.

Par muzikālo krāšņumu un daudzveidību uz sešām ne mazāk interesantām izstādes-karnevāla skatuvēm rūpēsies Latvijā plaši pazīstami dīdžeji un mūzikas projekti - Kazanovas orķestris, Electricano, Andy Bassland, Vento, Monsta, GOLdbERG, Virus 332, Nitro (Beļģija), Deep – Z, "Gas of Latvia", Rasols, Ze Ivarzz, dubstep.lv, "Ruffsound Crew", Radio "Skonto" ētera cilvēks Valdis Melderis, "Sturmbloks", kā arī citi. Nogurušajām kājām būs sarūpēta izstāde un skulptūru dārzs, kur mierīgā gaisotnē atvilkt elpu un atgūt spēkus.

Krāšņās atmosfēras radīšanā neiztikt arī bez savdabīgām LMA studentu veidotām dekorācijām, kuras papildinās VJ Pe Joke, VJ Wickiss, VJ Wargs un citu videožokeju veidotās video performances, kas pašas par sevi ir neatkārtojami mākslas darbi.

Šis būs 73. karnevāls, kas ikgadēji papildina LMA un Rīgas izklaides un kultūras dzīvi. Izstādes "Vuelo carneval" ietvaros par godu karnevāla tematikai notiks konkursi, sacensības un horeogrāfiski priekšnesumi.

Biļetes iepriekšpārdošanā par 5 Ls LMA studentiem un 7 Ls ne-studentiem būs pieejamas 10. un 11. februārī Latvijas Mākslas akadēmijas 1. stāvā plkst. 18–20. Pasākuma dienā tās maksās 10 Ls, bet ieeja karnevālā bez tērpa - 15 Ls.

Karnevāls notiks Latvijas Mākslas akadēmijā, kas atrodas Kalpaka bulvārī 13, un tā sākums paredzēts plkst. 20.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu