Reiterna namā uzstāsies grupa «Gūtmans» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Reiterna nama Mūzikas un mākslas salonā svētdien, 24.februārī klausītājus priecēs Zigfrīds Muktupāvels ar grupu «Gūtmans», informēja Igo mūzikas menedžmentā. Grupas skanējumu veido četri Siguldas mūziķi - vokālists un pianists Muktupāvels, ģitāristi Gints Sola un Kārlis Alviķis, kā arī kontrabasists Andris Alviķis, bet grupas repertuāru - 20.gadsimta 50., 60. un 70. gadu latviešu estrādes dziesmas.

«Gūtmans» aicina atcerēties vai no jauna iepazīt dziesmas, kuras ir no latviešu estrādes mūzikas zelta laikmeta, jo pēdējo gadu desmitu tradīcija radīt arvien jaunas dziesmas ir izveidojusi situāciju, ka daudz kas pirms tam bijušais tiek aizmirsts vai gandrīz aizmirsts. «Ja mums izdosies dot otru dzīvi kaut vienai no mūsu spēlētajām dziesmām, tad mēs būsim gandarīti, ka šis darbs nebūs bijis veltīgs,» pauž grupas dalībnieki.

Patlaban grupa «Gūtmans» Siguldas studijā ir ierakstījusi 15 dziesmas, kuru autori ir Elga Īgenberga, Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Arvīds Žilinskis, Lolita Vambūte, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls u.c. komponisti. Šīs dziesmas ir apkopotas albumā «Estrādes dziesmas», kas nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2012 nominācijā «Labākais popa albums 2012». Turklāt grupas pirmo albumu nav iespējams nopirkt, bet to var iegūt bez maksas, apmeklējot grupas koncertu.

Grupas «Gūtmans» uzstāšanās Reiterna nama Mūzikas un mākslas salonā sāksies plkst. 20.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un pasākuma norises vietā pirms koncerta.

Pēc koncerta Reiterna namā 60. gadu mūzikas gaisotni radīs Sabīne Žū un Ēriks Upenieks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu