«Oskarus» pasniegs labākās aktrises balvu ieguvējas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Oskaru» ceremonijā balvas pasniegs iepriekšējo gadu labākās aktrises titulu ieguvušās kinozvaigznes Halle Berija (Halle Berry), Sandra Buloka (Sandra Bullock), Nikola Kidmena (Nicole Kidman) un Rīsa Viterspūna (Reese Witherspoon), trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Berija ieguva prestižo apbalvojumu par tēlojumu 2001.gada drāmā «Monster's Ball» («Monstru balle»), bet Buloka - biogrāfiskajā filmā «The Blind Side» («Neredzamā puse»), kas iznāca 2009.gadā. Kidmenai «Oskars» tika piešķirts par lomu 2002.gada drāmā «The Hours» («Stundas»), savukārt Viterspūna to saņēma par 2005.gada muzikālo filmu «Walk The Line» («Sirds robeža»).

24.februāra ceremonijā ASV Kinoakadēmijas balvas pasniegs agrāko gadu «Oskaru» laureāte Ketrina Zeta-Džonsa, mūzikla «Čikāga» ekranizācijas aktieru sastāvs un citi.

Vēl apzeltītās «Oskara» statuetes pasniegs pagājušā gada nozīmīgāko balvu ieguvēji Merila Strīpa, Žans Dižardēns, Oktāvija Spensere un Kristofers Plamers.

Ikgadējā «Oskara» balvu pasniegšana ir kinoindustrijas svarīgākais notikums.

Šī gada ceremonijā īpaša vieta ir mūzikai. Kā jau ziņots, britu dziedātāja Adele izpildīs «Oskaram» nominēto dziesmu «Skyfall» no Džeimsa Bonda franšīzes jaunākās daļas «Operācija «Skyfall«».

Turklāt ceremonijā dziedās arī aktrise Bārbra Streizande. Tā būs viņas pirmā uzstāšanās Kinoakadēmijas balvu ceremonijā kopš 1977.gada, kad viņa izpildīja dziesmu no filmas «A Star Is Born» («Zvaigzne ir dzimusi»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu