Mūzikls «Nožēlojamie» ir cieņā arī Latvijā (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mazāk grandiozi nekā gaidīts, tomēr par apmeklētāko nedēļas nogales filmu Latvijas kinoteātros kļuvis pasaulslavenā mūzikla «Nožēlojamie» (Les Misérables) ekranizējums, kuru režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» ieguvējs, filmas «Karaļa runa» režisors Toms Hūpers, ziņo «kinokino.lv».

Galvenajās lomās mūziklā - Hjū Džekmens (Žans Valžāns), Rasels Krovs (Žavērs), Anna Hateveja (Fantina) un citi.

Notikumi risinās 19. gadsimta Francijā. «Nožēlojamie» ir stāsts par samītiem sapņiem un nelaimīgu mīlestību, kaisli un ziedošanos, tas ir mūžīgs apliecinājums cilvēka dvēseles spēkam. Filmas pamatā - Viktora Igo romāns «Nožēlojamie».

Vērienīgajam mūziklam prognozēti vismaz 4000 skatītāju, bet reālais apmeklētības cipars bijis 3290. Tiesa, arī ar to ir pieticis pirmajai vietai, bet maz ticams, ka «Nožēlojamie» iekļūs starp populārākajām gada filmām Latvijā.

Ļoti labu sniegumu turpina uzrādīt jaunā brāļu Grimmu pasakas ekranizācija «Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki» («Hansel and Gretel: Witch Hunters»). Ar salīdzinoši nelielu apmeklētības kritumu savākti 2850 skatītāji, bet to kopējais skaits šonedēļ stabili pārsniegs 10 tūkstošus. Šajā alternatīvajā pasakā galvenās lomas atvēlētas Džemai Artentonei (Gemma Arterton) un «Sapiera» zvaigznei Džeremijam Reneram (Jeremy Renner).

Uz trešo vietu noslīdējusi filmu «Lepnums un aizspriedumi» (Pride and Prejudice) un «Piedošana» (Atonement) režisora Džo Raita (Joe Wright) drāma «Anna Kareņina». Šoreiz pārdotas 1666 biļetes, bet kopējais skatītāju skaits ir pietuvojies 25 tūkstošiem. Šobrīd populārākā filma Latvijā starp šogad iznākušajām.

Galvenajās lomās Keita Naitlija (Keira Knightley) un Džūda Lovs (Jude Law).

Filmas pamatā Ļeva Tolstoja romāns.

Ļoti pakāpenisku apmeklētības kritumu uzrāda arī Kventina Tarantīno (Quentin Tarantino) jaunākais garadarbs «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained»). Šoreiz to noskatījušies 1463 cilvēki, un vairs nav ne mazāko šaubu, ka kopējā vesterna apmeklētība pārsniegs 20 tūkstošus.

Pirmo piecnieku noslēdz Anga Lī krāšņā piedzīvojumu drāma «Pī dzīve» (Life Of Pi). Šķietami neizsmeļamā potenciāla filmu noskatījušies 1317 cilvēki, bet pārdoto biļešu kopskaits nu jau krietni pārsniedz 50 tūkstošus.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu