Liepājas teātris ar 4 izrādēm viesosies Valmierā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

Nu jau ierasts, ka pavasarī Valmierā viesojas Liepājas teātris. Arī šogad nebūs izņēmums – no 3. līdz 7. aprīlim valmierieši varēs noskatīties četras dažādas izrādes.

Mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem būs iespējams noskatīties muzikālo izrādi «Pelnrušķīte», kuru pēc J. Švarca kinoscenārija iestudējis Leons Leščinskis.

Pelnrušķīte ir labsirdīga sešpadsmitgadniece, kurai vairāk par visu garšo saldējums un kura vairāk par visu grib nokļūt ballē, jo viņai tik ļoti patīk dejot. Taču ceļā Pelnrušķītei stājas pamāte un abas izlutinātās pusmāsas Anna un Marianna, liekot viņai darīt darbu pēc darba, izdomājot visdažādākos iemeslus, lai tikai Pelnrušķīte netiktu uz pili un nesatiktu princi. Taču tad parādās labā Feja... Un brīnumi var sākties!

Pelnrušķītes lomā Laura Jeruma, pārējās lomās Edgars Ozoliņš, Sigita Jevgļevska, Kaspars Gods, Anete Berķe, Ilze Jura, Marģers Eglinskis, Anda Albuže, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Aivars Kalnarājs un Rolands Beķeris.

Izrādes iespējams noskatīties 3. aprīlī plkst. 18:30, 4. aprīlī plkst. 11:00 un 14:00, kā arī 5. aprīlī plkst. 11:00.

«Pelnrušķīte»
«Pelnrušķīte» Foto: Ziedonis Safronovs

5. aprīlī plkst. 19:00 tiek piedāvāta Dž.Dž.Džilindžera iestudētā melodrāma par kaislību postošo dabu – «Sods un noziegums» (krievu dramaturga Leonīda Andrejeva luga «Katrīna Ivanovna»).

Nakts klusumu un mieru pārtrauc sievietes un vīrieša strīds. Atskan šāviens. Vai tiešām Katrīna Ivanovna krāpj savu vīru? Nepatiesi apvainota, viņa sāk darīt lietas, kurās vīrs viņu vainojis vēl pirms nozieguma izdarīšanas. Melodrāma par mīlestību un nodevību, par iedomām, bailēm un šaubām, kas dzīvo cilvēkā un ārda dvēseles mieru un harmoniju.

Lomās: Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anda Albuže, Mārtiņš Kalita, Signe Ruicēna, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis un Gatis Maliks.

Komēdiju mīļotājiem 6.aprīlī plkst. 14:00 un 19:00 tiek piedāvāta komiska parodija «Atsaldētais» - savu versiju par to, kā dzīvo ebreji 21.gadsimtā, piedāvā režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Kalmanu ģimene, gribēdama saņemt 3 miljonus, pieņems pie sevis Atsaldēto – cilvēku, kurš 1907. gadā iekļuvis kuģa avārijā un iesalis Antarktīdas ledū, lai tieši pēc 106 gadiem tiktu atrasts, atsaldēts un izrādītos, ka ir dzīvs! Taču pašam Atsaldētajam liekas, ka komā pavadījis vien kādu mēnesi, un Kalmanu ģimenes uzdevums ir šo mītu saglabāt, lai notiktu, kas notikdams.

Atsaldētā lomā – Egons Dombrovskis, pārējās lomās – Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Anete Berķe, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Marģers Eglinskis, Laura Jeruma un Anda Albuže.

«Spēlē, Spēlmani!»
«Spēlē, Spēlmani!» Foto: Ziedonis Safronovs

Savukārt viesizrādes noslēgsies 7. aprīlī, kad plkst. 14:00 un 19:00 varēs noskatīties lirisku, smeldzīgu un emocionālu izrādi par Čaka daiļrades un dzīves līkločiem – likteņdrāmu «Spēlē, Spēlmani!», kuru iestudējis režisors Valdis Lūriņš.

Iestudējums veidots dzejas teātra tradīcijā – ar Čaka daiļrades palīdzību atklāts gan dzejnieka dzīves gājums, gan sarežģītais mākslas darba radīšanas process, gan laikmets un latviešu tautas liktenis. Iestudējums tapis, aptverot lielu Čaka daiļrades daļu – dzeju, poēmas, stāstus, to visu papildina Imanta Kalniņa mūzika.

Pats Čaks darbojas arī izrādē – patiesībā četri Čaki, tādējādi atklājot skatītājiem dzejnieka daudzšķautņaino personību - Čaka lomās iejūtas Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis un Pēteris Lapiņš. Izrādē piedalās arī Inese Jurjāne, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Anda Albuže, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Sigita Jevgļevska, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Ilze Jura, Laura Jeruma, Madara Melne un Everita Pjata.

Par Čaka lomu aktieris Kaspars Kārkliņš saņēmis 2010./2011. gada «Spēlmaņu nakts» balvu nominācijā «Gada jaunais skatuves mākslinieks».

Biļetes iespējams iegādāties Valmieras Drāmas teātrī, «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski – www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cenas uz bērnu izrādi – Ls 4, uz izrādēm pieaugušajiem – no Ls 5 līdz Ls 8.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu