Pasakas ir modē arī Latvijā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Prognozes ir piepildījušās un par apmeklētāko filmu Latvijā kļuvusi jaunā brāļu Grimmu pasakas ekranizācija «Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki» («Hansel and Gretel: Witch Hunters»), ziņo «kinokino.lv».

Jaunā šausmu piedzīvojumu filma pirmajā nedēļas nogalē savākusi 4135 skatītājus. Labas iespējas kopumā savākt vismaz 10 tūkstošus skatītāju.

Šajā alternatīvajā pasakā galvenās lomas atvēlētas Džemai Artentonei (Gemma Arterton) un «Sapiera» zvaigznei Džeremijam Reneram (Jeremy Renner).

Filmā atspoguļoti notikumi, kas norisinās vairākus gadus pēc brāļa un māsas bērnības traumatiskā atgadījuma piparkūku namiņā. Ansītis un Grietiņa, būdami pieauguši, filmā turpina izrēķināties ar raganām.

Uz otro vietu noslīdējusi filmu «Lepnums un aizspriedumi» (Pride and Prejudice) un «Piedošana» (Atonement) režisora Džo Raita (Joe Wright) drāma «Anna Kareņina». Uz filmu pārdotas 2907 biļetes, bet to kopējais skaits nu jau pārsniedzis 20 tūkstošus, tādējādi padarot Kareņinu par pirmo nopietno kandidāti uz šā gada Latvijas Top 20. Galvenajās lomās Keita Naitlija (Keira Knightley) un Džūda Lovs (Jude Law).

Filmas pamatā Ļeva Tolstoja romāns.

Trešo vietu ar ļoti labu sniegumu ieņem Kventina Tarantīno (Quentin Tarantino) jaunākais garadarbs «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained»). Filma savākusi 2291 skatītāju, bet kopējā apmeklētība jau pārsniedz 15 tūkstošus.

Uz ceturto vietu pakāpusies viena no gadumijas skatītākajām filmām Latvijā un pasaulē - Anga Lī krāšņā piedzīvojumu drāma «Pī dzīve» (Life Of Pi). Filmu noskatījušies 1483 cilvēki, bet kopējā apmeklētība jau šonedēļ pārsniegs apaļus 50 tūkstošus. Filma ir rakstnieka Jana Martela (Yann Martel) populārā darba «Pī dzīve» ekranizācija un šogad nominēta «Oskara» balvai.

Piecnieku noslēdz Krievijas komēdija «Biļete uz Vegasu» (Билет на Вегас). Šoreiz 1475 skatītāji, bet kopējais skaits pietuvojies 5 tūkstošiem.

www.kinokino.lv

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu