Čavess: ASV vēstnieka amatam varētu izvirzīt Stounu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turpinoties Vašingtonas un Karakasas diplomātiskajam strīdam, Venecuēlas prezidents Ugo Čavess šonedēļ jokojoties sacīja, ka ASV vēstnieka amatam Venecuēlā vajadzētu nominēt kinorežisoru Oliveru Stounu (Oliver Stone), aktieri un aktīvistu Šonu Penu vai arī lingvistu Noamu Čomski.

"Cerams, viņi nominēs Oliveru Stounu. Es nominētu viņu vai Šonu Penu, vai Čomski. Mums tur ir daudz draugu," ceremonijā, kuru translēja televīzija VTV, sacīja prezidents, ar šo paziņojumu izraisot klātesošo ministru smieklus.

Stouna nesen uzņemtā dokumentālā filma "South of the Border" ("Uz dienvidiem no robežas") veltīta Latīņamerikas kreiso līderu fenomena izpētei.

Pagājušā gada beigās Čavesa valdība attiecās apstiprināt ASV prezidenta Baraka Obamas izvirzīto kandidātu uz vēstnieka amatu Venecuēlā Leriju Palmeru. Reaģējot uz šo lēmumu, Vašingtona anulēja Venecuēlas vēstnieka Bernardo Alvaresa vīzu.

Tomēr vēl pirmdien ASV Valsts departaments norādīja, ka vēstnieka amatam var tikt virzīts cits kandidāts, atgādinot arī, ka Palmera kandidatūru Senāts vēl nemaz nebija apstiprinājis.

Vēl augustā, kad Palmers Senātā komisijā bija teicis, ka Venecuēla sniedz patvērumu Kolumbijas kreisajiem partizāniem, ka tās armija atrodas Kubas ietekmē, turklāt bruņoto spēku morāle ir zema, Čavess sacīja, ka izmantos veto tiesības un Palmera kandidatūru noraidīs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu