Latvijas kino skatītājs izvēlas «Annu Kareņinu» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spilgta debija Latvijas kinoteātros padevusies visiem nedēļas jaunumiem un tie ir ieņēmuši pirmās trīs vietas Latvijas apmeklētāko filmu topā, ziņo «kinokino.lv».

Pirmo vietu ieņēmusi filmu «Lepnums un aizspriedumi» (Pride and Prejudice) un «Piedošana» (Atonement) režisora Džo Raita (Joe Wright) drāma «Anna Kareņina», kurai izdevies savākt 5869 skatītājus.

Rezultāts ir jau prognozēti labs, un ir pamats domāt, ka šī kļūs par vienu no gada pirmo mēnešu skatītākajām filmām Latvijā. Galvenajās lomās Keita Naitlija (Keira Knightley) un Džūda Lovs (Jude Law).

Filmas pamatā Ļeva Tolstoja romāns.

Anotācija: burvīgajai Annai Kareņinai ir viss, ko vien var vēlēties, - viņa ir augsta ranga valdības amatpersonas Kareņina sieva, mīloša māte savam dēlam un viņas ģimene ieņem svarīgu vietu Sanktpēterburgas augstākajā sabiedrībā. Saņēmusi vēstuli no brāļa, kurš lūdz Annu atbraukt un palīdzēt glābt viņa laulību ar Dolliju (Kelly Macdonald), viņa dodas ceļā. Vilcienā Anna iepazīstas ar grāfieni Vronski, kuru Maskavas dzelzceļa stacijā sagaida viņas dēls - virsnieks Vronskis (Aaron Taylor-Johnson). Kad Anna tiek iepazīstināta ar Vronski, starp viņiem iedegas dzirksts, ko nav - un nebūs iespējams izdzēst.

Praktiski turpat blakus ir debitējis kulta režisora Kventina Tarantīno (Quentin Tarantino) jaunākais garadarbs «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained»). Pārdotas 5107 biļetes, un tas ir labs pieteikums, lai kopsummā pacīnītos par vismaz 20 tūkstošiem skatītāju.

Trešo vietu ieņem jaunā Krievijas komēdija «Dublieris» («Дублер») ar vienu no humora šova «Comedy Club» zvaigznēm Aleksandru Revu galvenajā lomā (precīzāk – vairākās lomās). Filmai padevies pat necerēti labs starts, jo savākti 3283 skatītāji.

Anotācija: skaistumkopšanas salona masieris Seva dzīvo mierīgu dzīvi un pat nenojauš, ka ir ļoti līdzīgs šovbiznesa zvaigznei Igoram Uspenskim. Uspenskim ir savādāka dzīve - filmēšanas, koncerti, prezentācijas un tusiņi. Ar to visu viņš nebūt netiek galā! Taču, negaidīti uzzinot par Sevu, Uspenskis nolemj piedāvāt Sevam kļūt par viņa dublieri. Tā Seva nokļūst šovbiznesa pasaulē, kur viņu gaida neaizmirstami piedzīvojumi.

Uz ceturto vietu no pirmās noslīdējis ilglaicīgais līderis - Anga Lī krāšņā piedzīvojumu drāma «Pī dzīve» (Life Of Pi). Šoreiz to noskatījušies 2991 cilvēks, bet kopējā apmeklētība jau stabili pārsniedz 40 tūkstošus skatītāju. Filma ir rakstnieka Jana Martela (Yann Martel) populārā darba «Pī dzīve» ekranizācija un šogad nominēta «Oskara» balvai.

Pirmo piecnieku noslēdz animācijas filma «Meklējot Nemo 3D». Savākti 1547 skatītāji, bet kopumā pārdotas jau gandrīz 5000 biļešu.

Režisors Džo Raits un Keira Naitlija
Režisors Džo Raits un Keira Naitlija Foto: REUTERS/ScanPix
Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu