Festivāla «2Annas» filmu programma dosies tūrē pa Latviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau piekto gadu Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls «2Annas» dosies tūrē pa Latviju, piedāvājot interesentiem noskatīties filmu programmu «11/12 Cool», informē festivāla producente Amanda Boka. Šoreiz festivāla «2Annas» filmu programma būs skatāma kinoteātros Siguldā, Daugavpilī, Valmierā un Talsos, kā arī Rīgā, kur plānots tūres noslēgums. Pirmais seanss notiks jau šajā nedēļas nogalē, 19.janvārī, Talsu kinoteātrī «Auseklis».

«2Annas ar gluži vai zinātnisku piegājienu nodevušās īsfilmas formāta pētniecībai, sevišķu uzmanību pievēršot bezgalīgajām formas un izteiksmes interpretācijām visas pasaules mērogā. Programmas «11/12 Cool» uzstādījums ir oriģinālākās, apspriedes vērtākās, saturā un formā iespaidīgākās festivāla 2011.gada un 2012.gada «must see» filmas», piedāvājot ieskatu visdažādākajos žanros, stāstīja Boka.

Filmu programmā iekļautas filmas, sākot no tradicionālas īsmetrāžas spēlfilmas līdz izteikti eksperimentāliem darbiem un komēdijām. Tās ir filmas, kas festivāla auditorijā pēdējos gados raisījušas dažādas emocijas - nevaldāmus smieklus, aizkustinājuma asaras - un pat vētrainus protesta aplausus.

Šoreiz kā programmas nagla izvēlēta Latvijas Kultūras akadēmijas absolventes Lienes Lindes filma «Četri mielasti», kas stāsta par kādas latviešu ģimenes Jaunā gada svinībām gadu gaitā. Filma Rīgā izrādīta akadēmijas atklāto skašu laikā un izpelnījusies ļoti atzinīgu novērtējumu arī kino kritiķu skatījumā.

Kopumā filmu programma ir aptuveni pusotru stundu gara, un tajā būs skatāma Šveices filma «Es» («Ich»), Beļģijas filma «Rokija neparastā dzīve» («The extraordinary life of Rocky»), Spānijas filma «Striptīzs» («Striptease»), Krievijas filma «Abstrakts?» («Abstract?»), Francijas filma «Visus vīriešus sauc Roberts» («All men are called Robert»), Vācijas filma «Intervija Nr.3» («Interview #3») un «Prelūdija» («Prelude»), kā arī divas latviešu filmas - Laura Ābeles filma «Bēdubrāļi» un Lienes Lindes filma «Četri mielasti».

Filmas būs skatāmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu