Balodes īsfilma iegūst apbalvojumu kino festivālā Polijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Polijā 7.Starptautiskā īsfilmu festivālā «ZubrOFFka» vienu no galvenajiem apbalvojumiem saņēma latviešu režisores Laumas Balodes īsfilma «Sterilā zona», informēja filmas producente Elīna Zazerska.

Balodes īsfilma tika iekļauta «Eastward Window» programmā un 16 filmu konkurencē tā izcīnīja godpilno trešo vietu. Festivāls «ZubrOFFka» savā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem kino notikumiem Polijā.

Festivāla «Eastward Window» konkursa programmā tika iesniegtas filmas no Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Rumānijas, Montenegro un Baltijas valstīm.

«Sterilā zona» ir traģikomisks stāsts par medicīnas studentu Kristapu, kurš sapņo kļūt par ķirurgu, tikpat izcilu kā viņa tēvs. Bet vienā no pirmajām operācijām Kristaps noģībst. Tālāk skatītājs nokļūst vietā, kur uzmanīgi var vērot jaunā studenta attiecības ar asinīm, ģimenes nostāstiem, mīļoto un sevi. Filmas galveno varoni atveido aktieris Jurģis Spulenieks, tās operators ir Aleksandrs Grebņevs, montāžists ir Roberts Rubīns, producente - Elīna Zazerska.

Filmas pirmizrāde Rīgā notika 2012.gada 2.februārī kinoteātrī «Splendid Palace» un vēlāk tā tika rādīta visos reģionu centros Latvijā. Filmā «Sterilā zona» piedalījusies arī tādos festivālos kā «CinEAST» Luksemburgā, «Lielajā Kristapā» un «2Annas», kur tā ieguva sponsora balvu.

«Sterilā zona» ir režisores Laumas Balodes maģistra darbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju. Balode filmu režiju apguvusi arī Polijā, kur viņa studējusi arī aktiermeistarību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu