«Jauns Mēness» atgriežas šovakar (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook/JaunsMeness

Lai arī grupa «Jauns Mēness» nepastāv jau vairāk kā desmit gadus, Ainara Mielava un Ginta Solas radītās dziesmas vēl joprojām bieži skan pašmāju radioviļņos. Gan «Piekūns skrien debesīs», kuram 1991.gadā brīnišķīgu klipu uzfilmēja Andris Freidenfelds (jā, tas pats Fredis no «Labvēlīgā Tipa»), gan «Tavs superveikals», kuram skaistu stīgu aranžējumu veidojuši «Rīgas kamermūziķi» un Uģis Prauliņš, gan jestrais baltroka hits «Kad mēness jūrā krīt» un daudzi citi. Jau šovakar, 1.decembrī, atkalapvienojusies grupa sniegs īpašu jubilejas koncertu «Palladium» koncertzālē, svinot 25 gadus kopš ansambļa dibināšanas.

Būs gan pats pirmais sastāvs, kurā bungas spēlē Guntars Račs, gan grupas 1990.gadu modelis ar Juri Kroiču, Māri Muktupāvelu, Aigaru Voitišķi un citiem pazīstamiem mūziķiem, kas šo gadu gaitā bijuši saistīti ar grupu.

Atšķirībā no ansambļiem, kas pēc daudzu gadu pauzes atkalapvienojas un mēģina dzīties pakaļ jau sen nodzisušajai radošajai liesmai, ierakstot jaunus albumus un dodoties dārgās koncerttūrēs, «Jauna Mēness» apvienošanās stāsts ir pavisam citādāks. Viens liels paldies klausītājiem. Nekādu asaru un nekādu jaunu dziesmu.

«Šogad aprit 25 gadi kopš brīža, kad pa ceļam no mūsu pirmā kopīgā ieraksta Ingus Baušķenieka dzīvoklī Gints atturīgi piedāvāja dibināt ansambli. Pēcāk sekoja i ansamblis, i tā nosaukums, i dziesmas, i plates, i «pasaules iekarošanas» mēģinājumi, i galu galā ilgi cerētā un sagaidītā cilvēku atzinība un mīlestība dzimtenē,» atceras Ainars Mielavs.

Atgādinām, ka pēc publikas pieprasījuma grupa nolēmusi 1.februārī rīkot papildkoncertu. Biļetes uz papildkoncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv».

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu