Festivālā «Zemlika» īpaša bezmaksas pasākumu programma (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Domājot par tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ neapmeklēs festivāla «Zemlika» koncertus 26. un 27. oktobrī, kā arī tiem, kuri vēlas Durbē saturīgi pavadīt laiku ārpus šiem koncertiem, festivāla laikā tiks piedāvāta dažādu bezmaksas pasākumu programma, informē festivāla organizatori.

Līdzīgi kā pagājušogad, arī šā gada mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla «Zemlika» ietvaros tiks demonstrētas vairākas filmas. 26. oktobra pēcpusdienā bijušā veikala telpās pilsētas centrā tiks izrādītas latviešu jauno autoru īsfilmas, bet 27. oktobrī viena otrai sekos lietuviešu un igauņu dokumentālās filmas.

«Kā mēs revolūciju nospēlējām» ir stāsts par tautas atmodu caur mūziku pagājušā gadsimta 80. gados Lietuvā, kurā kāds, iespējams, saskatīs līdzības ar daudziem labi zināmo Jura Podnieka dokumentālo filmu «Vai viegli būt jaunam». «Jaunā pasaule» turpretī stāsta par pilsonisko aktīvismu vienā no Tallinas dzīvojamajiem rajoniem, cīnoties pret jaunu autoceļu izbūvi. Lai arī dažādu laiku, dažādas formas un satura, taču abas ir cīņas idejas vārdā, kas lielā mērā attiecināma arī uz festivāla «Zemlika» eksistenci.

Sestdiena, 27. oktobris, Durbē iesāksies ar zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgu, kurā aicināti piedalīties Durbes, pagasta, kā arī kaimiņu novadu ražotāji. Galvenais tirgus princips - savā zemē pašu izaudzēts, savām rokām darināts, iesaiņots un pārdots dabīgs produkts. Pasākuma organizatori saka «nē!» sintētiskajai gultasveļai, cukurvatei un čehu lunaparkam un aicina tirgotājus pārdomāt, vai «dabīgs», «pašu audzēts» un «glīti pasniegts» tiešām padara produktu par modes un stila aksesuāru, nereti liekot to pārvērtēt līdzīgos tirdziņos galvaspilsētā.

Sestdien nesen pēc rekonstrukcijas atvērtajā Durbes muzejā notiks notiks kolektīva mājas vīna darīšana vietējās vīndares un citu dabas velšu pārstrādātājas Evijas Kopštāles vadībā. Turpretī «Restro Spectro» ļaus ikvienam interesentam ar festivāla simboliku apdrukāt līdzi paņemtos apģērba gabalus, kā arī tuvāk iepazīt sietspiedes tehniku, kas tiek izmantota dažādu priekšmetu un materiālu apdrukā.

Arī šogad «Zemlikas» laikā Durbē viesosies kāds no nevalstiskajiem teātriem. Proti, «Dirty Deal Teatro» uz Durbi vedīs izrādi «Sieviete - Dieviete», kas ir stāsts par mūžīgi nepastāvīgo Sievietes iekšējo pasauli. Par Sievietes spēju kaitināt ar savām iegribām un reizē spēju iedvesmot lieliem darbiem. Par Sievietes spēju cīnīties savā un citu labā un reizē viņas vājumu. Taču pats galvenais šajā ir Sievietes uzdrīkstēšanās būt tādai, kāda viņa ir. Sieviete - Lauma Balode.

Visbeidzot abi festivāla vakari noslēgsies deju zālē, kur par mīkstiem gurniem rūpēsies kāds aktieris, kāds mūziķis, kāds draugs, kāds vēl.

Kā ziņots iepriekš, 26. un 27. oktobrī Latvijas mazākajā pilsētā Durbē notiks otrais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls «Zemlika». Līdzās izmeklētai un daudzpusīgai mūzikas programmai festivāls piedāvās arī īpašu bezmaksas pasākumu programmu - sākot ar iepriekš minēto tirgu un beidzot ar teātra izrādi. Vairāk informācijas festivāla mājaslapā - www.zemlika.lv. Biļetes uz festivālu «Zemlika» nopērkamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena šobrīd ir Ls 18.00. Festivālam tuvojoties, tās kļūs dārgākas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu