Zālīte: «Uldis Stabulnieks sēdēs Dievam pie labās rokas» (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lks.org.lv

Dzejniece Māra Zālīte, kuras rakstītajam dzejolim «Tik un tā» šodien aizsaulē aizgājušais komponists Uldis Stabulnieks tālajā 1981.gadā uzrakstīja mūziku, veltot komponistam atvadu vārdus, teic: «Ir ļoti skumji saņemt šādu ziņu laikā, kad rudens nāk apgleznot Latviju, un dienu pirms viņa dzimšanas dienas...» Atvadīšanās no Ulda Stabulnieka notiks sestdien, 29.septembrī, plkst.11 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē).

(Precizēta informācija par izvadīšanu.)

«Uldis bija ļoti sirsnīgs un ļoti gaišs cilvēks, un arī ļoti labs komponists. Un es pat gribētu teikt, ka daudzi viņa skaņdarbi - piemēram, teātra mūzika - pat nav tā īsti novērtēti,» pauž Zālīte.

Taču viņai pašai neapšaubāmi vislielākos un mīļākos pateicības vārdus komponistam gribas veltīt tieši par dziesmu «Tik un tā»: «Bez Ulda mūzikas šis dzejolis pavisam noteikti neiegūtu tādu mīlestību un atzinību, jo Uldis šai dziesmai pavisam noteikti pielika spārnus. Šī dziesma skan joprojām, un vispār stāsts par dziesmas tapšanu un likteni būtu pelnījis atsevišķu stāstu...

Man tiešām cilvēciski ir ļoti žēl, ka Uldis no mums ir aizgājis, taču - viņa mūzika paliek. Tā nav viendienīte, un tā paliks vēl ilgi pēc Ulda fiziskās aiziešanas. Un lai viņam ir viegla sēdēšana pie Dieva labās rokas!»

***

Pieminot 27. septembrī mūžībā aizgājušo komponistu Uldi Stabulnieku, LTV1 ceturtdienas, 27. septembra, vakara programmā veiktas izmaiņas: pulksten 22.15 LTV1 pārraidīs Ulda Stabulnieka jubilejas koncertu, kurš LTV ierakstīts 2005.gadā.

Koncertā Mazajā Ģildē piedalījās pats komponists, koris «Kamēr...», diriģents Māris Sirmais, Ieva Akurātere, Ilze Grunte, Ivars Birkāns. Koncertā skanēja populārākās Ulda Stabulnieka dziesmas un melodijas: «Tik un tā» (Māra Zālīte), «Melodija» (Ojārs Vācietis), «Zvaigžņu laiks» (Pēteris Zirnītis), «Ielām» (Aleksandrs Čaks), «Dzejnieka dziesma» (Aleksandrs Čaks), «Latviešu strēlnieka dziesma latviešu meitenei» (Aleksandrs Čaks), «Ejot cauri rudziem» (Roberts Bērnss) u.c. skaņdarbi.


Atvadīšanās no Ulda stabulnieka notiks sestdien, 29. septembrī, plkst.11 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē (nevis Rīgas Svētā Alberta baznīcā, kā bija minēts iepriekš0

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu