«Baltijas pērle»: Končalovskis tiksies ar skatītājiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Festivāls «Baltijas pērle» piedāvā īpašu projektu, kas veltīts izcilā režisora Andreja Končalovska 75 gadu jubilejai. Festivāla programmā iekļauta viņa filmu retrospektīva un pasaules pirmizrāde Krievijas valsts akadēmiskajā «Mossovet» teātrī iestudētajai A.Čehova lugai «Trīs māsas». Kā projekta kulminācija iecerēta režisora radošā tikšanās ar skatītājiem 22.septembrī plkst. 18 kinoteātrī «Splendid Palace», informē festivāla organizatori.

. Andrejs Končalovskis atbildēs uz klātesošo jautājumiem, pastāstīs par filmas «Muļķu nams» veidošanas gaitu. Izraudzītais kinodarbs tika uzņemts 2002. gadā un ieguva Venēcijas starptautiskā kinofestivāla žūrijas īpašo balvu . Tikšanās laikā kopā ar režisoru būs arī aktrise, kura šajā filmā atveido galveno lomu, – viņa sieva Jūlija Visocka.

A.Končalovska darbu retrospektīvā tiks demonstrētas septiņas no kinematogrāfijas metra Krievijas un ASV radošā darba periodos tapušajām filmām – to vidū gan vērienīgā «Sibiriāde», gan izsmalcinātā «Muižnieku ligzda», gan aizkustinošā «Romance par mīlētājiem».

Filma «Bēgošais vilciens» uzņemta, balstoties Akiras Kurosavas scenārijā. Tā sagādāja A.Končalovskim daudz prestižu godalgu un pasaules slavu: «Zelta Globuss», nominācija «Zelta palmas zaram», trīs «Oskara» nominācijas u.c. Filma tika īpaši restaurēta un šogad izrādīta Kannu kinofestivāla programmā «Kannu klasika». Jauna filmas kopija nodrošināta, pateicoties Metro Goldwyn Mayer/Park Circus.

Būs iespēja noskatīties arī Holivudā uzņemtās filmas «Marijas mīļākie» un «Duets solistam», savukārt Rīgas Kongresu nama foajē atklāta režisoram veltīta kinoplakātu izstāde.
«Katrā vecumā ir savas ilūzijas. Esošās ilūzijas nomaina citas. Dzīves jēga ir saprast. Pat ne to, ko esi izdarījis, bet ko tu galu galā esi izjutis. Sasniedzot noteiktu vecumu, kaut kādu apogeju,

cilvēkiem kļūst raksturīgs tas, ko Čehovs izteicis šādi: gudrajiem zināms, bet muļķus neinteresē.

Dzīve ir tikai mūsu personīgais un vēl kāda, kurš atrodas virs mums, eksperiments. Vairāk nekas. Tā ir tik īsa, ka jācenšas pieļaut visas iespējamās kļūdas, kamēr vēl nav beigusies. Dzīves mērķis ir redzēt, bet viss pārējais – liela ilūzija. Kad redzi, tad pūlies saprast, bet, kad pūlies saprast, tad mīli vai nemīli...» – saka A.Končalovskis.

Detalizēta informācija par festivāla programmām interneta vietnē www.balticpearl.lv, kā arī festivāla centrā Rīgas Kongresu namā ik dienu no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu