Džilindžers: jaunā sezona balstīsies uz «trim vaļiem» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Dailes teātris jauno sezonu sāks 14.septembrī ar Nikolaja Erdmana traģikomēdijas «Finita la comedia!» iestudējumu bulgāru režisora Aleksandra Morfova režijā. Kā vakar preses konferencē uzsvēra teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers, šī izrāde būs viena no jaunās sezonas «trim vaļiem».

«Teātrī cāļus skaita pavasarī, kad beigusies sezona, nevis rudenī. Tomēr mēs ceram, ka arī šī sezona izdosies, pārsteidzot skatītājus un radot vienreizējus darbus,» pauda Džilindžers, gan uzsverot, ka teātris, tāpat kā māksla, ir neprognozējams. «Taču mēs darbā solām ielikt visu sirdi un dvēseli, un tā arī strādāt visu sezonu,» piebilda galvenais režisors.

Raksturojot gaidāmo sezonu, Džilindžers atgādināja, ka iecerēti 19 projekti un ka visa sezona balstīsies uz trim lielajiem vaļiem: jau minēto «Finita la comedia!», mūziklu «Oņegins», pie kura iestudēšanas strādā komponists Kārlis Lācis, dzejnieks Jānis Elsbergs, libreta autora Evita Mamaja un pats Džilindžers kā režisors (pirmizrāde paredzēta 2013.gada februārī), kā arī Latvijas skatītājiem jau labi pazīstamā britu režisora Jana Villema van der Bosa iestudēto izrādi «Vējiem līdzi» (pirmizrāde gaidāma nākamā gada martā).

Komponista Kārļa Lāča un aktrises Ievas Segliņas izpildījumā skan fragments no topošā mūzikla "Oņegins"
Komponista Kārļa Lāča un aktrises Ievas Segliņas izpildījumā skan fragments no topošā mūzikla "Oņegins" Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

«Šogad piesaistīsim ārzemju režisorus, pēc kuriem Eiropā stāv rinda, un dosim iespēju sevi pierādīt arī pašmāju režisoriem - Elmāram Seņkovam, Jurijam Djakonovam un Mārtiņam Eihem,» vēl par gaidāmo sezonu teic Džilindžers, atklājot, ka šosezon izrādi iestudēs arī režisors Regnārs Vaivars.

«Zinu, ka izrādes nosaukums ir «Mazs kukainīts pa jūru peld. Un» un ka izrādē uz skatuves būs arī lelles. Taču vairāk neko Vaivars man nav atklājis, jo tas esot pārāk intīmi, taču viņš par tādām tēmām ar vīriešiem nerunājot,» smej Džilindžers.

Elmāram Seņkovam uzticēts iestudēt Rēzijas Kalniņas monoizrādi «Es par Rēziju» (pirmizrāde - 16.novembrī). «Tas ir ļoti nepateicīgs projekts, kam Elmārs pieķēries, - rakņāties Rēzijas dvēselē nav patīkami, taču viņa pati tam esot gatava. Man liekas, tā būs tāda 22. gadsimta izrāde,» gaidāmo iestudējumu raksturo galvenais režisors.

Savukārt par lugu «Eņģeļi Amerikā», kas saņēmusi Pulicera un «Tony» balvu un ko Dailes teātrī iestudēs režisors Mārtiņš Eihe, Džilis teic: sarežģīts un ajomīgs darbs par geju tēmu, tātad acīmredzot ne skatītājiem, ne presei nenāksies vilties.

Vēl teātrī šosezon tiks atzīmēta aktrises Lilitas Ozoliņas jubileja - tai par godu režisore Laura Groza-Ķibere iestudē Vladimira Kļimenko lugu «Mēdeja. Teātris» (šī būs Lilitas Ozoliņas monoizrāde; pirmizrāde - 19.novembrī), bet režisors Kārlis Auškāps ķēries pie leģendārās lugas «Mīļais melis» iestudēšanas, lomas uzticot Jurim Strengam un Olgai Dreģei (pirmizrāde - 2013.gada 23.februārī).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu