Apmeklē divas stundas «Rīgas biržu» bez maksas! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mākslas muzejs «Rīgas birža», atzīmējot gada jubileju, šodien, 21.augustā no plkst.17 līdz 19 rīdziniekiem un Rīgas viesiem dāvinās divas laimīgās stundas muzeja bezmaksas apmeklējumam, informē Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja (LNMM) Reklāmas un informācijas darba kuratore Natālija Sujunšalijeva.

«Atskatoties uz gadu, kopš Mākslas muzejs atvērts apmeklētājiem, ar gandarījumu varu atzīmēt, ka muzejs ir atradis savu vietu Rīgas kultūrtelpā, piesaistot plašu mūsu sabiedrības un tūristu interesi. Pakāpeniski tiek apgūtas iespējas, ko piedāvā pati ēka gan izstāžu veidošanā, gan dažādu citu aktivitāšu nodrošināšanā,» uzsvēra LNMM direktore Māra Lāce.

Mākslas muzejs «Rīgas birža» savas durvis apmeklētājiem vēra pagājušajā gadā Rīgas svētku laikā, 20.augustā. Šogad muzejs tika pieteikts prestižajai Eiropas Muzeju foruma balvai «Eiropas gada muzejs» un patlaban tapis zināms, ka «Rīgas birža» ir viens no 28 muzejiem, kas iekļuvuši konkursa otrajā kārtā. Balvas ieguvējs tiks paziņots nākamā gada maijā.

Patlaban muzejā ir atvērta holandiešu un flāmu glezniecības izstāde «Floras valstība», kas ir «Rīgas biržas», galerijas «Modus Vivendi» un Rundāles pils muzeja kopdarbs, kā arī apskatāmas pastāvīgās ekspozīcijas - Gleznu galerija, Rietumu galerija, Austrumu galerija, Senā Ēģipte un Sudraba kabinets.

Kopš 2012.gada maija muzeja ātrijā savu vietu ir ieņēmis ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu finansētais mākslinieka Dmitrija Gutova 11 metru garais un 1000 kilogramus smagais objekts «Gondola», kas veiksmīgi demonstrē laikmetīgās mākslas kvalitatīvu pienesumu vēsturiskās ēkas interjerā. Boses zālē vēl līdz augusta beigām ir apskatāma informatīva izstāde, kas veltīta šī objekta tapšanas vēsturei.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu