Rīga tikusi pie Pasaules koru olimpiādes karoga (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada Pasaules koru olimpiādes organizētājpilsētā Sinsinati 20 000 dziedātāju, diriģentu un klausītāju klātbūtnē Rīga saņēma koru olimpiādes karogu, informē nodibinājuma «Rīga 2014» pārstāve Linda Pastare. Nākamā Pasaules koru olimpiāde notiks Rīgā 2014.gadā, kad Rīga būs arī Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Sinsinati mērs Marks Melorijs, tiekoties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK) un nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāju Diānu Čivli, dalījies pieredzē un apsveicis Rīgu ar iespēju, ko sniedz šāds vērienīgs starptautisks pasākums.

Pasākuma organizatori lēš, ka koru olimpiāde Sinsinati pilsētai nesusi 73,5 miljonu ASV dolāru ekonomisko ietekmi. «Mēs pārliecinājāmies, cik būtiski ir gan pilsētas institūcijām, gan iedzīvotājiem strādāt vienotā komandā. Saskaņota darbošanās koru olimpiādē bija jūtama uz katra soļa,» stāstīja Čivle.

Sinsinati olimpiādes noslēguma koncertā līdz ar ASV slavenībām piedalījās arī vokālais ansamblis «Latvian Voices». Pēc «Latvian Voices» uzstāšanās daudzie klausītāju tūkstoši vēlreiz varēja redzēt Ērika Ešenvalda komponētās «Mana dziesma» («My song») videoversiju. Dziesma ar indiešu dzejnieka Rabindranata Tagores vārdiem 2014. gadā būs Rīgas olimpiādes himna.

Jau ziņots, ka vokālais ansamblis «Latvian Voices» ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē sieviešu kamerkoru kategorijā ieguva zelta medaļu un čempionu titulu, kas ir augstākais iespējamais novērtējums. Savukārt Latvijas Kultūras akadēmijas koris «Sōla» ieguva trīs zelta medaļas - jaukto koru, folkloras un sakrālās mūzikas kategorijās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu