Laima Vaikule izvairās no kārtējā «Jaunā viļņa» skandāla (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijā populārā latviešu dziedātāja Laima Vaikule nav to Krievijas šovbiznesa zvaigžņu sarakstā, kuri atteikušies šovasar ierasties uz jauno izpildītāju konkursu «Jaunais vilnis 2012», turklāt viņu kā ik gadu redzēsim žūrijas sastāvā, vērtējot jaunos konkursantus. Populārā dziedātāja, arī jūrmalniece Laima Vaikule uzskata, ka «Jaunais vilnis» vairāk par tā organizatoriem nepieciešams vietējiem iedzīvotājiem, kuri konkursa laikā var nopelnīt iztiku teju vai visiem ziemas mēnešiem.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Laima Vaikule atklāj, ka šovasar savā privātmājā Jūrmalā uzturas retāk. «Paši redzat, kāda šogad vasara, tāpēc nedzīvoju uz vietas Jūrmalā un mierīgu sirdi varu doties ceļā,» atklāj Vaikule.

Tiesa gan, šomēnes notiekošo «Jauno vilni» populārā dziedātāja plāno apmeklēt tāpat kā iepriekšējos gados, jo viņa jau kopš pirmā konkursa darbojas žūrijas sastāvā. «Es jau nepiedalos «Jaunajā vilnī» vien tādēļ, ka gribu uzstāties, bet gan tādēļ, ka vēlos piedalīties jaunu un talantīgu izpildītāju atklāšanā. Man «Jaunais vilnis» asociējas ar jauno izpildītāju konkursu un tikai pēc tam ar televīzijas lietām. Tādēļ man jau nav ko gatavoties šim konkursam, lai gatavojas jaunie talanti,» savu nostāju pauž Vaikule.

Foto: LETA

Dziedātājai nav saprotams, kāpēc sākotnēji Jūrmalas domes vadība nav izrādījusi atbalstu «Jaunajam vilnim». «Vai tad tiešām viņi nesaprot, ka vietējie iedzīvotāji «Jaunā viļņa» laikā var labi nopelnīt? Ja nesaprot, tad acīmredzot neesam izvēlējušies pareizos cilvēkus, kuri valda šajā pilsētā,» viņa uzsver. Laima Vaikule min, ka «Jaunais vilnis» nākamgad varētu pārcelties uz Monako vai Sanremo Itālijā, jo konkursa organizatori esot vairākkārt saņēmuši piedāvājumu «Jauno vilni» rīkot šajās valstīs.

Dziedātāja atklāj, ka nekādu ažiotāžu par «Jauno vilni» saistībā ar saviem skatuves kolēģiem Allu Pugačovu, Maksimu Galkinu un Filipu Kirkorovu, kuri atteikušies šovasar ierasties uz Jūrmalā notiekošo festivālu, viņa nav dzirdējusi. Arī par Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas rīkoto dziesmu konkursu Jaltā, uz kuru it kā tiek pārvilinātas Krievijas estrādes zvaigznes, Laima nav interesējusies. Viņa piebilst, ka «Jaunais vilnis» viņai nesaistās ar saviem skatuves kolēģiem, bet gan ar jaunajiem izpildītājiem.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Katru gadu Laima Vaikule «Jaunajā vilnī» pārsteidz ar ekstravagantu stilu un tērpiem, arī šis gads nebūs izņēmums. «Skatuves tērpus izvēlos pēdējā brīdī, vēl ir laiks,» viņa nosaka. «Jaunajā vilnī» izskanēs arī kāds Maestro Raimonda Paula pirmatskaņojums, ko izpildīs Laima.

Iepriekšējos gados Krievijā populārā un skatuves pieredzes bagātā latviešu dziedātāja sniedza arī dažādus noderīgus padomus «Jaunā viļņa» konkursantiem no Latvijas, bet šogad vokālā grupa «Framest», kuri Latviju pārstāvēs šajā konkursā, Vaikuli vēl nav uzrunājuši. «Es jau pati neuzbāžos, bet, ja man lūdz padomu, nekad neatsaku,» viņa nosaka.

Jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» šovasar Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē norisināsies no 24. līdz 29. jūlijam.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu