Otro gadu Durbē notiks mūzikas festivāls «Zemlika» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrajā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā «Zemlika», kas 26. un 27.oktobrī notiks Durbē, dalībnieku vidū būs arī Valsts akadēmiskais koris «Latvija» diriģenta Māra Sirmā vadībā, pavēstīja festivāla organizatori.

Organizatori norāda, ka kora «Latvija» vārdu iepazinušas arī mūsdienu rokmūzikas un filmu mūzikas auditorijas, jo starp kora pēdējo gadu spilgtākajiem starptautiskajiem sasniegumiem ir gan kopkoncertu sērija ar grupas «Sigur Rós» mūziķiem Ņujorkā, gan ar Berlīnes filharmoniķiem ieskaņotais skaņu celiņš mākslas filmai «Parfīms». Šogad aprit kora «Latvija» 70.gadskārta, kā arī piecpadsmit gadi, kopš kora mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Māris Sirmais.

Durbes luterāņu baznīcā 26.oktobrī izskanēs viens no kora jubilejas koncertiem.

Tāpat «Zemlikas» viesu vidū būs mākslinieki «AUN» un «thisquietarmy» no Monreālas Kanādā, kā arī «Sun Glitters» no Luksemburgas.

Šobrīd pārdošanā «Biļešu Serviss» tīklā par īpašu cenu pieejamas pirmās biļetes uz visiem festivāla koncertiem. Ar laiku tās kļūs dārgākas, kā arī, ņemot vērā Durbes luterāņu baznīcas ietilpību, pieejamas būs divu dienu biļetes uz koncertiem Durbes kultūras namā un A. Kronvalda vēsturiskajā skolas ēkā.

Pirmais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls «Zemlika» notika 2011.gada 28. un 29.oktobrī Latvijas mazākajā pilsētā Durbē. Divu dienu laikā tajā uzstājās vairāki atpazīstami ārvalstu un vietējie mūziķi un kolektīvi - Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, «Library Tapes» no Zviedrijas, «Barn Owl» no ASV, «Prinspóló» no Īslandes, «Aluk Todolo» no Francijas, pašmāju «Iļģi», «Stūrī Zēvele», Kaspars un Jēkabs Dimiteri un vairāki citi. Īpaša bija Eidena Beikera (Aidan Baker) kopīga uzstāšanās ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu un eksprompta vietējo mūziķu kolektīvu «The Burning Kulba». Notika arī vairākas bezmaksas muzikālas un mākslas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem, diskusijas par un ap neatkarīgo mūziku, jau pieminētais tirgus, teātra izrāde, filmu seansi un vairākas citas aktivitātes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu