Hakeris no Johansones «noraujas» piecus gadus cietumā (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Itar-Tass/Scanpix, Ap/Scanpix

Kompjūteru hakerim, kurš internetā publicēja Holivudas aktrises Skārletas Johansones kailfoto, nāksies aktrisei samaksāt 66 000 dolāru sāpju naudu un pavadīt cietumā piecus gadus.

Vīrietis, kurš internetā nopludināja aktrises Skārletas Johansones kailfoto, ir trīsdesmit piecus gadus vecs hakeris Kristofers Čeinijs. Vīrietis atbildīgs arī par dziedātājas Kristīnas Agileras un aktrises Milas Kunis epasta uzlaušanu. Čeinijs tika aizturēts Džeksonvilā, Floridā, pēc 11 mēnešus ilgas FIB izmeklēšanas par nelikumīgu piekļūšanu vairāk nekā 50 izklaides industrijas darbinieku privātai informācijai.

Arī par šiem pārkāpumiem hakerim nāksies atbildēt, kopā maksājot cietušajiem 150 000 dolāru soda naudu.

Skārletai Johansonei no šīs soda naudas pienāksies 66 179,46 dolāru kompensācija, bet par nodarījumu hakerim draud pieci gadi cietumsoda.

Čeinijs apsūdzēts 26 apsūdzības punktos, tostarp par neatļautu piekļuvi datoriem un to bojāšanu, sarunu noklausīšanos un identitātes zādzību.

Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, viņu gaida līdz 121 gada cietumsods.
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu