Jūrmalā gleznu izstāde "Sinerģijas efekts" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šā gada 6. līdz 9. augustam Jūrmalas pilsētas muzejā (Majoros, Tirgoņu ielā 29) būs skatāma latviešu mākslinieku laikmetīgās mākslas izstāde "Sinerģijas efekts". Izstādes atklāšana 5. augustā no plkst. 17.00 – 20.00.

Ekspozīcijā varēs aplūkot 20 latviešu mākslinieku gleznas, ieskaitot 2009. gada Sotheby’s Londonas izsolē pārstāvēto mākslinieku Līgas Purmales un Rituma Ivanova darbus.

"Par izstādes rīkošanas vietu apzināti izvēlēta Jūrmala, kas vasaras mēnešos kļūst ne tikai par kūrorta centru, bet arī piedāvā plašu kultūras programmu. Ja tradicionāli kultūras un izklaides pasākumi Jūrmalā saistīti ar mūziku, mūsu iecere ir paplašināt apvāršņus un pievērst sabiedrības  uzmanību Latvijas laikmetīgās glezniecības sasniegumiem.

Šāda sadarbības formāta pirmajai izstādei esam izvēlējušies laikmetīgās glezniecības tēmu, ko pārstāv mākslinieki, kuru darbi jau iepriekš novērtēti Sotheby`s rīkotajās starptautiskajās izstādēs," uzsver Baltic Sotheby’s International Realty valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

"Māksla, ekskluzīvie apartamenti un villas ir saistīti kā glezna ar rāmis. Perfektām telpām māksla piešķir individualitāti un īpašu auru. Rīgas Galerija līdz šim ir vienīgā, kas Baltijas valstīs izveidojusi veiksmīgu sadarbību ar Sotheby’s izsoļu namu. Galerija 2009. gadā Londonā pirmo reizi latviešu mākslas vēsturē iekļāvusi pavasara izsoles listē laikmetīgās mākslas darbus - gleznotāju Līgas Purmales Saturday night movie un Rituma Ivanova Frame 05, kas arī tika veiksmīgi pārdoti," par izstādi stāsts Rīgas Galerijas direktore Inessa Riņķe.

"Rīgas Galerijas kolekcijā pārstāvētie mākslinieki ir latviešu mākslas pirmā lieluma zvaigznes - gleznotāji, kuru rokraksti un stili jau ir kļuvuši par firmas zīmi. Pēc Sotheby's Austrumeiropas un krievu mākslas departamenta direktores Džoannas Vikeri (Joanna Vickery) iniciatīvas latviešu glezniecība nonāca Londonā, bet Sotheby's New York Krievu glezniecības departamenta ilggadējā viceprezidente un starptautiski atzīta autoritāte krievu un Baltijas reģiona mākslā M. dr. Alla Rozenfelde (Alla Rosenfeld) personīgi Rīgā izstudēja Rīgas Galerijas mūsdienu glezniecības darbu kolekciju un ļoti atzinīgi novērtēja autoru profesionālās kvalitātes un kreatīvās idejas. Šīs kolekcijas daļa tiks eksponēta izstāde „Sinerģijas efekts” Jūrmalas pilsētas muzejā." -- piebilst Rīgas Galerijas direktore Inessa Riņķe.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu