Saulkrastu džeza festivālā bundzinieku līgas fināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpinoties 13.Saulkrastu džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2010" pasākumiem, šodien (20.jūl.) notiks ne tikai koncerti, bet arī konkursa "Baltijas bundzinieku līga 2010" fināls, informē festivāla rīkotāji.

Šā vakar pasākums atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" sāksies plkst.19 ar konkursa finālu, bet pēc tam sekos Latvijas grupu "Twin Town" un "Raita Ašmaņa Jelgavas Big Band" koncerti.

Vakara koncerts noslēgsies ar improvizētu mūziķu saspēli jeb "jam session".

Grupas "Twin Town" sastāvā spēlē taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš, saksofonists Māris Jēkabsons, ģitārists Mārcis Auziņš, basists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjuanjans.

Grupa dibināta 2005.gadā, taču tagadējā sastāvā muzicē divus gadus. Grupa izpilda savas oriģinālkompozīcijas, kuras stilistiski varētu raksturot kā "modern jazz", "fusion", "jazz" un arī folkmūzikas sajaukums.

Savukārt "Raita Ašmaņa Jelgavas Big Band" izveidojies 1991.gadā no visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastiem. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi. Visus šos gadus bigbends piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos, koncertos, pieņemšanās un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs. Bigbenda mūziķi spēlē dažādos sastāvos - sākot no nelielas džeza grupas līdz pilnam bigbenda sastāvam.

Bigbendam ir plašs repertuārs, kas tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp džezu, izklaidējošo mūziku un popmūziku. Bigbends sadarbojies ar Raimondu Paulu, Pitu Andersonu, Laimi Rācenāju, Olgu Pīrāgs un citiem mūziķiem.

"Saulkrasti Jazz 2010" pasākumi atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" turpināsies līdz 24.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu