«Atriebēju» komanda jau ieradusies Rīgā (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Filma, kuru pasaule gaidījusi gadiem. Džosa Vedona (Joss Whedon) režisētais Marvel komiksu sajaukums un kulminācija «Atriebēji» («The Avengers») jau no 1. maija skatāma uz mūsu kino ekrāniem.

Ja tu pazīsti kādu, kurš šo filmu vēlas skatīties vai skatās sliktā kvalitātē uz datora monitora, izglāb draugu, aizved viņu pie kāda ārsta.

Apraksts. Kad pār cilvēci savilkušies draudu mākoņi un visu dzīvo ir gatavs iznīcināt noslēpumains ienaidnieks, starptautiska organizācija, kas uztur mieru visā pasaulē, Zemes aizstāvēšanai nolemj savākt vēl nebijušu superkomandu. Tajā plecu pie pleca nāksies cīnīties Kapteinim Amerikam, Dzelzs vīram, Toram, Halkam, Melnajai Atraitnei un Vanagacij - katram no viņiem ir savas ambīcijas, taču viņi ir vienīgie, kuri spējīgi glābt pasauli no iznīcības.

Pārdomas. Kopš paziņoja lielisko «Atriebēju» aktieru sastāvu ikgadējajā gīku festivālā «Comic-son», miljoniem žanra fanu gaidīja un nenogurstot apsprieda kāda tad šī filma būs. Dzirdētas simtiem versiju, kas varētu filmā nostrādāt vai noiet greizi. Es visu laiku pieturējos pie teorijas, ka filma būtu pilnīga izgāšanās, ja tajā dominētu Roberts Daunijs (Robert Downey, Jr.) ar savu humoristisko harismu un pārējie varoņi noplaktu uz viņa fona. Par laimi, varu teikt, ka ar «Atriebējiem» ne tikai viss ir kārtībā, tā viennozīmīgi ir labākā Marvel komiksu ekranizācija un viena no labākajām filmām šogad.

"Atriebēju" aktieru ansamblis ikgadējajā gīku festivālā «Comic-son»
"Atriebēju" aktieru ansamblis ikgadējajā gīku festivālā «Comic-son» Foto: publicitātes
Apmeklēt «Atriebējus» kinoteātrī ir kā iegriezties savā ierastajā krodziņā uz vakara miestiņu, netīšām satikt pirmo mūža mīlestību un sākt ar viņu attiecības.

Tieši tik lieliska ir šī filma. «Atriebēji» ir pārdomāti līdz sīkākajai detaļai un ģeniālie joki nodrošinās lielisku izklaidi ne tikai komiksu un žanra faniem, bet arī tiem, kas iemaldījušies filmā, nezinot par ko tā būs. «Atriebēji» ir skaisti kā «Transformeri», tikai ar sirdi, dvēseli, prātu un lielisku humora izjūtu.

«Atriebēji» ir filma, kurai bija vislielākais potenciāls kļūt par gada izgāšanos. Proti, šajā daļā tiek savākta komanda ar Marvel komiksu spēcīgākajiem varoņiem. Kapteinis Ameriks, Dzelzs vīrs, Tors, Halks, Melnā atraitne un Vanagacs. Visi šie tēli ir spilgtas personības, varoņi, par kuriem atsevišķi gadu desmitiem fanojuši tūkstošiem cilvēku. Viņus visus atveido lieliski aktieri, un te arī sākas pats grūtākais uzdevums filmas veidotājiem. Kā lai visus sabalansē tā, lai neviens nenoplok vai neizceļas uz otra fona. Iespējams, ka Džoša Vedona ilgā pieredze seriālu veidošanā, iespējams, pieredze scenāriju rakstīšanā dažādām gīku filmām palīdzēja viņam to visu sabalansēt pareizi un noslīpēt līdz ideālam. Lomas ir notēlotas ideāli, katram ir sava vieta, katrs zina, kur tam attiecīgajā brīdī ir jābūt. Tēli ir lieliski gan kā individuālas personības, gan darbojas kā spēcīga komanda.

Sākumā mani drusku mulsināja galvenais ļaundaris, Tora brālis Loki, kuru atveido Toms Hidlstouns (Tom Hiddleston), man vienkārši nešķita, ka viņš spēs notēlot pietiekami kolorītu ļaundari, lai tiešām rastos vajadzība pēc šādas varoņu komandas, lai tiktu ar viņu galā. Tomēr filmas laikā Toms Hidlstouns sevi attaisnoja un tiešām izdarīja visu pareizi. Es jau iepriekš minēju, ka baidījos, ka tieši Dzelzs vīrs varētu būt spilgtākais no varoņiem dēļ Roberta Daunija tēlojuma, bet ja kāds nudien izcēlās uz visu varoņu fona, tad tas bija zaļais ērms Halks, kuru atveido Marks Rufalo (Mark Ruffalo). Tas visiem ir pārsteigums, ņemot vērā, ka abas Halka filmas, kura vairāk, kura mazāk, bet bija izgāšanās.

Zaļais ķēms Halks filmā "Atriebēji". Kadrs no filmas
Zaļais ķēms Halks filmā "Atriebēji". Kadrs no filmas Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Specefekti ir grandiozi, bet nedomā, ka šī filma sastāv tikai un vienīgi no dārgiem specefektiem. Lai arī kaujas ainas, iespējams, ir labākās, kādas uzņemtas kino pastāvēšanas vēsturē, «Atriebēji» ir pārpildīti ar lieliskiem dialogiem un humoru.

Es neatceros, kad būtu dzirdējis visu zāli aplaudējam tik bieži filmas laikā un tik ilgi filmas beigās.

Pametot kinoteātri, dzirdēju vairākas meitenes runājam, ka šāda veida filmas neesot priekš viņām, bet «Atriebēji» esot ļoti patikuši. Tātad arī skaistā dzimuma pārstāves drīkst droši ņemt pie rokas un vest uz randiņu skatīties tādu filmu, kura neliks žāvāties nevienam.

Es šoreiz atturēšos no sižeta atstāstījuma. Varu vien pateikt, ka pirmās padsmit minūtes var drusku garlaikot. Tomēr pēc tam sākas vairāk nekā divu stundu lieliskas izklaides un acuprieks. Šī filma ir tā, kas obligāti ir jāredz un obligāti uz kino ekrāna. Priekšā brīvdienas, pirms dodies ar draugiem pie dabas ar šašlikiem un miestiņu, noteikti apmeklē kinoteātri, nelaupi sev burvīgu izklaidi. Filma ir tieši tik laba, par cik labu to slavē visā pasaulē. Es noteikti filmu skatīšos arī otru reizi.

«Atriebēji» nav oriģināli filmēti 3D versijā, bet gan konvertēti pēcapstrādē. Pie tā ir piestrādāts lieliski, man nav neviena slikta vārda, ko teikt, 3D ir vērts apmeklēt.

Vērtējums: 9.5/10

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu