Unikāla flāmu vecmeistaru izstāde «Rīgas biržā» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8.jūnija līdz 26.augustam mākslas muzejā «Rīgas birža» būs apskatāma unikāla holandiešu un flāmu vecmeistaru darbu izstāde «Floras valstība», šodien preses konferencē žurnālistiem pavēstīja Maskavas galerijas «Modus Vivendi» īpašnieks profesors Valērijs Babkins.

Kolekcija tapusi desmit gadu laikā, darbus iegādājoties no privātpersonām Eiropā un izsoļu namos «Christie's» un «Sothebys». Tās aptuvenā vērtība esot teju trīs miljoni ASV dolāru, un ir doma kolekciju vēl paplašināt.

Foto: publicitātes

«Ziedu valodas» atšifrēšanā veikts liels zinātniski pētniecisks darbs, kurā piedalījās Krievijas un Rietumeiropas mākslas vēsturnieki, kā arī Krievijas Zinātņu akadēmijas Botānikas institūta speciālisti, pastāstīja kolekcijas īpašnieks, piebilstot - vairākas gleznās redzamās ziedu šķirnes diemžēl jau esot ģenētiski iznīkušas.

Profesors Valērijs Babkins, neslēpjot, ka ir sajūsmā par mākslas muzeju «Rīgas birža», ir pārliecināts, ka gaidāmā izstāde piesaistīs ne tikai rīdzinieku, bet arī daudzo tūristu un mākslas cienītāju uzmanību visā Eiropā.

Foto: publicitātes

Izstādē tiks eksponēti slavenās Brēheļu dzimtas, Jana Baptistas Bosharta, Haspara Pītera Ferbruhena jaunākā, Pītera Kastela III gleznotās ziedu kompozīcijas, kā arī krāšņas ziedu vijas, kas papildina dažādas figurālas kompozīcijas. «Paredzēts, ka izstāde tiks paspilgtināta ar īpašu apgaismojumu, mūziku un dzīvajiem ziediem,» savus nodomus atklāj kolekcijas īpašnieks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu