«Nepareizas dzīves skola» pirmizrāde «Dirty Deal Teatro» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

17. aprīlī plkst. 19 «Dirty Deal Teatro» notiks iestudējuma «Nepareizas dzīves skola» pirmizrāde. Iestudējums veidots pēc tāda paša nosaukuma Mairas Dobeles grāmatas motīviem, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Izrādes stāsts ir par Mētru, kurai ir trīspadsmit gadu un kura mācās septītajā klasē. Kaimiņos viņai dzīvo Gints, un viņam ir piecpadsmit gadu. Gints it kā ir darījis TO ar meiteni no Grobiņas, taču uz sava mopēda viņš turpina vizināt Mētru. Vēl Mētrai skolā ir simpātija S, un pēc diskotēkas viņš varētu viņu noskūpstīt, ja vien viņš atnāks, ja vien pamanīs, ja vien uzlūgs. Varbūt saņemt matus ar gumiju? Nē, padomās, ka eju pirmo reizi bučoties.

Iestudējuma režisore Paula Prozaroviča par «Nepareizas dzīves skolu» stāsta, ka izrāde sanākusi ļoti vasarīga, tajā ir daudz krāsu un prieka ne vien scenogrāfijā, bet arī aktieru spēlētajos tēlos. Īpašu noskaņu izrādē rada Ulda Sniķera savāktais skaņas materiāls, kas katram skatītājam ir dzīvs un pazīstams – gan mašīnas iedarbināšanas zumoņa, gan kā skan gaiss svelmainā vasaras dienā.

Izrādes radošā grupa «Nepareizu dzīves skolu» veidojusi ne tikai bērniem, kas tūliņ tūliņ pārtaps par spurainajiem pusaudžiem, bet arī pieaugušajiem, kuri izrādē varēs atdzīvināt savas bērnības atmiņas un dzīves vieglumu, bezrūpību.

Izrādes tēli Mētra (spēlē Ieva Aniņa) un Gints (spēlē Artūrs Putniņš) izspēlē daudzus notikumus, kuros atklājas viņu vērtības - kas ir pareizi, ko vajag un nevajag darīt, tomēr abi secina, ka vissvarīgāk ir darīt tā, kā pašam nevis mammai vai skolasbiedriem liekas pareizi, kā saka sava sirds.

Izrādes radošā komanda: režisore - Paula Prozoroviča, dramaturgs - Jānis Balodis, spēlē Ieva Aniņa un Artūrs Putniņš, scenogrāfs - Artūrs Arnis, ilustrācijas - Anita Melece.

Nākamās izrādes: 17. aprīlī plkst. 19 (pirmizrāde) un 22. aprīlī plkst. 17; 13. un 27. maijā plkst. 19.

Biļešu cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

Izrādes notiek teātrī «Dirty Deal Teatro» (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu