Nīls Jangs izstrādā jaunu audio failu formātu (24)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu mūziķis Nīls Jangs (Neil Young) izstrādā jaunu audio failu formātu, kas skaņas kvalitātes ziņā varētu pārspēt MP3, ziņo mūzikas žurnāls «Rolling Stone». Jangs iesniedzis patentu un sarakstu ar iespējamiem formāta nosaukumiem. To vidū ir «Ivanhoe», «21st Century Record Player», «Earth Storage», «Storage Shed», «Thanks For Listening» un SQS («Studio Quality Sound»).

Domājams, ka projekta izstrāde ilgs aptuveni gadu.

Paziņojumā presei par Janga gaidāmo autobiogrāfiju iecere paskaidrota sīkāk.

«Jangs ir iniciators revolucionāras audio sistēmas «Pono» izstrādei, kas piedāvā augstāko digitālo skaņas kvalitāti, kāda iespējama. Tā līdzinās studijas skaņas kvalitātei, ko dzird mūziķi un producenti, veicot ierakstus,» tajā teikts.

Šā gada janvārī Jangs nopēla mūsdienu mūziku, sakot, ka tās skaņas kvalitāte viņu «sadusmo». Mūsdienu audio failu kvalitāti viņš uzskata par «sliktāko skaņu, kāda mums jebkad bijusi».

Februārī mūziķis apgalvoja, ka mirušais datortehnoloģiju kompānijas «Apple» vadītājs Stīvs Džobss būtu palīdzējis saglabāt vinila plašu skaņas kvalitāti. Viņš norādīja, ka digitālās lejupielādes «degradē» audio standartus.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu