Gundara Silakaktiņa iestudējuma «Urlas. Cucullus» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

30. martā plkst. 17 notiks režisora un aktiera Gundara Silakaktiņa izrādes «URLAS.CUCULLUS» pirmizrāde, kas tiks spēlēta teātra «Dirty Deal Teatro» telpās. Izrādes pamatā ir Andželas Betsīnas (Angela Betzien) luga, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Iestudējums vēsta par diviem bērniem – mūsdienu Ansīti un Grietiņu –, kas pamesti automašīnu stāvlaukumā. Šos bērnus izrādē spēlēs aktieri Dainis Grūbe un Baiba Geķe. «URLAS.CUCULLUS» ir paredzēta galvenokārt pamatskolas vecuma jauniešiem un arī viņu vecākiem.

Izrāde risinās naksnīgā un tukšā iepirkšanās centra stāvlaukumā, kurā pamesti divi bērni – mūsdienu Ansītis un Grietiņa. Mamma ir apsolījusi bērniem, ka drīz atgriezīsies, iegājusi veikalā it kā iepirkties un gluži vienkārši pazudusi... Bērni gaida un gaidot izspēlē situācijas, kas skatītājiem atklāj viņu ģimenes stāstu.

Izrāde veidota pēc brāļu Grimmu pasakas «Ansītis un Grietiņa» motīviem. Tās veidotājus interesē, kādas pasakas saprot un kādas paši radītu šodienas bērni, kad izaugs. Bērni, kuri izaug aizņemtu, norūpējušos un sociāli maznodrošinātu vecāku aprūpē, spēlējot mežonīgi asiņainas datorspēles, skatoties izteikti vardarbīgas televīzijas pārraides un filmas.

Radošā komanda vēlas rādīt stāstu par Ansīti un Grietiņu šodienas bērniem pazīstamā un saprotamā veidā un valodā.

Izrādes radošo komandu veido režisors Gundars Silakaktiņš, kostīmu māksliniece - Jurate Silakaktiņa. Scenogrāfiju veidojis Vents Vīnbergs, horeogrāfs - Kārlis Bozs. Lomās: Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe un Leļļu teātra aktrise Baiba Geķe.

Notiek: teātrī «Dirty Deal Teatro», Maskavas iela 12, k-2 (Spīķeri)

Biļešu cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem - Ls 3).

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu