«OKartes skatuves» dzīvoklī sarīko modes skati (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

LNT šova «OKartes skatuve» dzīvoklī Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis debitēja kā modes dizainers. Modes skates «OKartes Kasher week» trīs daļās šova dalībnieki demonstrēja 26 dažāda stila tērpus.

Portālam TVNET šova dalībnieks un modīgu lietu radītājs Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis atklāj, ka modes skati «OKartes skatuvē» rīkojis, iedvesmojoties no tradicionālās Rīgas Modes nedēļas, kas šobrīd norisinās galvaspilsētā. Jau pirms dalības populārajā TV šovā Kašers kopā ar Līvu Hausmani iemēģinājis spēkus apģērbu dizainēšanā. Abi draugi pat izveidojuši savu zīmolu, kuru nodēvējuši par «Kasholela».

«Patiesībā tas viss sākās Āfrikā, Zambijā, kad pusgadu projektā «Child Aid» veicu brīvprātīgo darbu.

Zambijā tapa arī mana pirmā kolekcija,» savu kaislību pret modi atklāj Kašers.

«Tā kā pats nevaru apmeklēt Rīgas Modes nedēļu, tad nolēmu, ka jādarbojas pašam un jārada šovā sava modes skate. Man bija patīkams pārsteigums, ka šova administrācija un dalībnieki piekrita manai idejai. Sarīkoju nelielu sapulcīti, un man par pārsteigumu visi šova dalībnieki piekrita realizēt vistrakākās idejas. Nevienam nebija nekādu iebildumu. Ārpasaulē modes skati būtu sarīkot nedaudz vieglāk. Uz vietas jau nevaru radīt jaunus tērpus, tāpēc ka šovā esmu ceļā uz mūziklu, uz galveno lomu. Taču man palīgā nāca Līva Hausmane un Krista Tabaka,» stāsta Kašers.

TV šova dzīvoklī modes skate norisinājās trīs daļās. Par muzikālo noformējumu rūpējās puišu grupa «nu un». Pirmo modes skates daļu Kašers bija nodēvējis par «humpalām». «Tas bija atgādinājums visiem cilvēkiem, ka mājās ir skapī daudz lietu, par kurām sen esam aizmirsuši. Tās ir jāvelk ārā un jākombinē. Lai būtu traki. Bikses izmantot kā kreklu un kreklu kā bikses.

Ļauties eksperimentam ar krāsām un kreativitātei.

Visas manas dizainētās drēbes nemaz nevarējām parādīt. Daudzi apģērbi ir šūti tieši mana auguma izmēriem, un citi šova dalībnieki šajās drēbēs nevarēja ielīst,» modes skates pirmo daļu raksturo topošais dizaineris.

Skates otrajā daļā šova dalībnieki demonstrēja zīmola «Kasholela» apģērbus un Krista Tabakas dizainētās bikses, kas domātas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Trešā daļa jeb «Trashion is Fashion» Kašeram tapa, sadarbojoties ar šova dalībniekiem.

«Tērpi tika radīti no visām drazām, kas pieejamas «OKartes skatuves» dzīvoklī.

Noderēja gan kartona kaste, gan polietilēna maisiņi,» teic jaunais modes dizaineris.

Modes skatē nepiedalījās Antra Stafecka, kura veselības problēmu dēļ bija devusies pie ārsta, un Kristīne Šomase, kura kopā ar ģimeni guldīja zemes klēpī audžubrāli Artūru Bečeru, kurš izdarījis pašnāvību.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu