LNO baleta trupa uzstāsies Itālijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas (LNO) baleta trupa trešdien dosies viesizrādēs uz Itāliju, kur tiks rādīts Fēliksa Mendelszona balets «Sapnis vasaras naktī», kuru iestudējis ungāru horeogrāfs Jurijs Vamošs, informēja LNO pārstāve Katrīna Leiškalne.

Izrādes notiks trijās Itālijas pilsētās – ceturtdien «Fraschini» teātrī Pavijas pilsētā, sestdien «Comunale G. Verdi» teātrī Gorīcijā un svētdien «Sociale» teātrī Rovigo.

«Sapnis vasaras naktī» ir leģendārā angļu dramaturga Viljama Šekspīra (1564–1616) komēdija, par kuras tapšanas laiku Šekspīra daiļrades pētnieki uzskata laika posmu starp 1594. un 1596. gadu. Lugā atainoti notikumi, kas apvij Atēnu valdnieka Tēseja un amazoņu pavēlnieces Hipolitas laulības: četri jauni atēnieši bauda mīlas saldmi un mokas, bet bariņu amatnieku, kuri vēlā nakts stundā meža biezoknī cer netraucēti izmēģināt valdnieku kāzām paredzēto izrādi, diezgan neganti izjoko tur mītošās fejas.

Tas ir viens no populārākajiem Šekspīra darbiem, kuru iestudē visā pasaulē un dažādos veidos – sākot no bērnu skolas ludziņām līdz profesionālajam teātrim, no operas un baleta līdz kino žanram.

Lomās – Raimonds Martinovs, Jūlija Gurviča, Intars Kleinhofs, Andris Pudāns, Jolanta Lubēja, Elza Leimane-Martinova un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu