«Marija Stjuarte» - beidzamo reizi! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Valmieras teātris

20. martā plkst. 18.30 uz Valmieras drāmas teātra Lielās skatuves pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde «Marija Stjuarte». Frīdriha Šillera lugu - traģisku spēli par karalienēm, sievietēm un vīriešiem – Valmieras teātrī iestudējis režisors Oļģerts Kroders, vēsta «Kulturasdiena.lv».

Divas karalienes, cīnīdamās par varu, patiesībā tikai vēlas mīlēt un tikt mīlētas. Vīrieši, cīnīdamies par karalieņu mīlestību, patiesībā grib sagrābt varu. «Nekas šajā pasaulē nemainās: vara ir tik liels kārdinājums, ka cilvēki plēsās, plēšas un plēsīsies pēc tās, lai arī viņu politiskās spēlītes būtu cik nejēdzīgas! Karastāvoklī atrodoties, taisnība nav nevienā pusē, un katram ir sava patiesība,» par izrādi saka Oļģerts Kroders.

Galvenās lomas izrādē atveido Ieva Puķe (Marija Stjuarte) un Elīna Vāne (Elizabete). Pārējās lomās: Ivo Martinsons, Aigars Apinis, Oskars Mozrozovs vai Krišjānis Salmiņš, Agris Māsēns, Juris Laviņš, Kārlis Neimanis, Rihards Rudāks, Ligita Dēvica, Skaidrīte Putniņa, Regīna Devīte.

Izrādes scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, komponists - Emīls Zilberts, kustību konsultante - Linda Mīļā.

Valmieras drāmas teātra izrāde Marija Stjuarte nominēta Latvijas teātra Spēlmaņu nakts gada balvai 2009./ 2010. gada sezonā kategorijās Gada aktrise (Elīna Vāne) un Gada kostīmu māksliniece (Anna Heinrihsone).

Biļetes uz Valmieras drāmas teātra izrādēm iegādājamas teātra kasē un Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Plašāka informācija par aktuālo repertuāru pieejama Valmieras drāmas teātra mājas lapā www.vdt.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu