Pēdējo reizi spēlēs "Teātra TT" izrādi "Indrāns" (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20.maijā Jaunā Rīgas teātra (JRT) Lielajā zālē, iespējams, pēdējo reizi tika spēlēts "Indrāns" - izrāde par Latviju un latviešiem šodien un tagad, informēja "Teātrī TT".

Galvenās lomas atveido aktieri Jānis Jarāns un Esmeralda Ermale.

Pašreizējais Latvijas kultūras finansējuma modelis un iespējas nerada pārliecību, ka "Indrāns" tiks rādīts arī nākamajā sezonā, informēja "Teātrī TT".

Kaut iestudējums balstīts uz skolas obligātajiem, šķietami tik zināmajiem Rūdolfa Blaumaņa "Indrāniem", ar nosaukuma maiņu izrādes veidotāji vēlējušies uzsvērt atšķirību no klasiskā Blaumaņa darba. Izrādes veidotāji izvēlējušies iestudējuma moto: "Klasiskais ir tas, kas vēl joprojām notiek šodien un tagad. Tas ir tas, ko teātrī vēlamies redzēt visvairāk: paši sevi - sakarīgus, gudrus, labsirdīgus, sirsnīgus un varbūt pat dažbrīd komiskus. Latviešus!"

Indrānu tēvu un māti bez vecuma grima izrādē atveido Jānis Jarāns un Esmeralda Ermale.

"Indrāna" aktieru ansamblī ir arī Natālija Grebņeva, Mārcis Lācis, Jānis Kirmuška, Aiva Birbele, Viktors Jancevičs, Antons Zamišļājevs un Anna Putniņa.

Izrādes scenogrāfs ir Andis Strods (JRT), kostīmu māksliniece - Rūta Kuplā, komponists - Ēriks Palkavnieks. Izrādes režisors - Lauris Gundars.

Iestudējums ir saņēmis laikraksta "Diena" 2008.gada balvu kultūrā. "Dienas" vērtējumā: "Laura Gundara groteski skarbais un latviešiem neglaimojošais Blaumaņa lugas lasījums ir kā kulaks uz acs mūsu laikam. Talantīgi iestudējot klasikas meistardarbu, režisors nevienas paaudzes acīs nemeklē ne baļķi, ne skabargu, bet skatītājam top ieraugāms ir viens, ir otrs."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu